Opening Brouwerij Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Opening Brouwerij Dalfsen

DALFSEN – Officiële opening Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen. Vrijdag 17 maart om 15.30 uur vindt de officiële en feestelijke opening van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij plaats aan de Molendijk 11. De openingshandeling wordt verricht door de medewerkers van Stichting Philadelphia Leer Werk Centrum Vechtdal.

 

Voorafgaand aan de openingshandeling vindt om 14.30 uur voor genodigden een bijeenkomst plaats in Theater De Stoomfabriek.

 

De Vechtdal Brouwerij heeft sinds oktober een eigen plek in Dalfsen in de oude gymzaal aan de Molendijk 11. Vanaf 2014 tot eind vorig jaar werden de karaktervolle Vechtdalbieren, zoals Vechtdal Blond, Jan van Dalfsen, Dalfs Blauw, Midwinterhoorn, Dame van Dalfsen en Bleke Alie, gebrouwen bij Admiraal Brouwerij in Oudkerk. Etiketteren en verpakken vond in Dalfsen plaats bij Leer Werk Centrum Vechtdal.

 

Er zit leven in de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

De grote wens van het bestuur van de Stichting was het bier in Dalfsen zelf te brouwen. Die mogelijkheid ontstond aan de Molendijk. Het bestuur is erg trots op het eigen onderkomen.

Met twee ketels en vijf gisttanks van 650 liter is het mogelijk om meerdere types bieren tegelijk in productie te hebben. Daarnaast beschikt de Brouwerij over een handmatige vulmachine en een etiketteermachine.

 

Zorgbrouwerij

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is niet zomaar een brouwerij. Het is een zorgbrouwerij, een brouwerij die dagbesteding geeft aan (jong) volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is ook de reden dat de brouwerij is ondergebracht in een stichting. De stichting werkt samen met de Stichting Philadelphia Leer Werk Centrum Vechtdal. Iedere vrijdag helpen gemiddeld 8 medewerkers onder begeleiding in de brouwerij. Ze bottelen bier, zorgen dat de flesjes van de juiste bieretiketten worden voorzien en doen verder hand- en spandiensten.

 

Binding met Dalfsen

De brouwerij heeft in alle opzichten binding met Dalfsen. Zo zijn kunstenares Heleen Goutbeek en ontwerpster Annemarie van der Kolk uit Dalfsen verantwoordelijk voor het ontwerp van de etiketten. De etiketten stralen een unieke en verfijnde sfeer uit en bevatten herkenbare elementen uit het Vechtdal. De etiketten worden gedrukt bij Drukkerij Eshuis in Dalfsen.

 

Zonder fondsen geen zorgbrouwerij

De volgende fondsen hebben het mogelijk gemaakt om de zorgbrouwerij te kunnen starten:

VSB Fonds iedereen doet mee, Stichting Doen, Kansfonds geven om een ander en Fundatie Van den Santheuvel Sobbe.

 

Open Huis

Zaterdag 18 maart opent de brouwerij van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek. Jong en oud is van harte welkom. De brouwerij is voor deze gelegenheid sfeervol ingericht. Naast de bezichtiging van de brouwerij zijn er kraampjes met streekproducten, kan van een hamburger van Vechtdalrunderen worden genoten en is er livemuziek. Voor de kleintjes is er een springkussen.

 

www.vechtdalbrouwerij.nl

foto Paul Bink

 

Artikel delen:
Foto 1