Hogere vliegroutes boven het Vechtdal

DALFSEN – De Vrienden van Dalfsen ”STAMTAFEL” op 2 april a.s. Onderwerp: Hogere vliegroutes boven het Vechtdal. In Overijssel is de afgelopen weken grote onrust ontstaan over de vliegroutes naar Lelystad. Wij vrezen dat vliegtuigen straks met enige regelmaat tussen de 900 en 2.000 meter over de het Vechtdal vliegen.

Verschillende partijen stelden naar aanleiding van die onrust vragen aan de staatssecretaris. “We gaan de eerder gemaakte spelregels niet veranderen”, verzekerde Dijksma. “Vliegtuigen die straks over Overijssel naar Lelystad Airport vliegen, komen niet onder de 2 kilometer hoogte. Alleen bij hoge uitzondering zal dat gebeuren”. Die toezegging deed staatssecretaris Sharon Dijksma op 25-2-2017 in de Tweede Kamer. Kunnen wij vertrouwen op de toezegging van deze staatsecretaris? En wat betekent trouwens ”bij hoge uitzondering”?

De Vrienden van Dalfsen hebben de heren Jan Rooijakkers en Hadriaan van Nes bereid gevonden ons te informeren over deze kwestie en de ondernomen en te ondernemen acties.
Hadriaan van Nes is verkeersvlieger van beroep en tevens een prominent zweefvlieger en lid van de zweefvliegclub in Lemelerveld. Hij is initiatiefnemer van de actie, die sinds begin 2016 ook is opgepakt door Jan Rooijakkers, gemeenteraadslid voor D66 in Dalfsen. Beide heren zitten in de Kerngroep “Luchtruim Overijssel”, die de activiteiten coördineert.
Voor meer informatie zie ook website: Hoogoverijssel.nl.

Wij nodigen u graag uit voor onze ”STAMTAFEL” van zondag 2 april.
U bent vanaf 14.00 uur welkom in de ”Soosruimte” van de Trefkoele+.
Om ca. 16.00 uur sluiten we de Stamtafel af.
Een kopje koffie wordt u aangeboden door De Vrienden van Dalfsen.
Niet alleen leden van de Vrienden van Dalfsen maar ook andere belangstellenden
zijn van harte welkom.

Commissie ”DE STAMTAFEL”
Hans ten Wolde, telefoon 0529-432254.
Bert van Driel, telefoon 0529-432367.

Artikel delen: