Sercodak wint 4e wedstrijd nacompetitie

DALFSEN – De vierde wedstrijd zit erop. Een belangrijke wedstrijd voor in principe een plek in de finale. Want zoals het er nu uitziet zullen Sercodak Dalfsen, Quintus en VOC de komende wedstrijden volop strijden voor een finaleplaats. Maar dan moet er wel gewonnen blijven worden.

Omdat Quintus tussendoor nog steeds Europese wedstrijden speelt, heeft het volop wedstrijdritme. Dan telt ook de ervaring mee die je daarmee opdoet en kunt inbrengen in de Nederlandse competitie. Een waardig tegenstander dus voor Sercodak waar zeker rekening mee moet worden gehouden. Nu heeft Sercodak voor hetere vuren gestaan in, maar met een tegenstander als concurrent Quintus zullen de Dalfser dames toch met een zekere spanning aan de wedstrijd beginnen.

Klokslag 19 uur geeft de scheidsrechter het startsein. Quintus maakt al snel de eerste treffer. Tess van Buren maakt daar heel snel korte metten mee door een tegentreffer.
Tot de 10e minuut loopt Sercodak continu achter de feiten aan. Telkens pakt Quintus een doelpunt voorsprong. Jill Kooy, Tess van Buren en Roos van Leeuwen scoorden in die eerste 10 minuten alle drie 2 doelpunten en zorgden daarmee voor een stand van 6-6. Over en weer werd volop strijd geleverd. Dat is goed te zien aan het scoreverloop.

Sercodak leek tot de 15e minuut weer achter de feiten aan te lopen met een stand van 8-8 op het scorebord. Maar vanaf minuut 16 doorbrak Roos van Leeuwen de ban met een doelpunt, waarmee Sercodak eindelijk de voorsprong pakte: 8-9. Sercodak liep zelfs uit tot 9-12. Maar 4 minuten voor rust, toen Sercodak met 13-16 voorstond, kreeg Quintus het op de heupen en zette de ruststand op 15-16. Een stand die in de 2e helft nog alle kanten op kon gaan. De spanning blijft er goed in!

Na de rust kwam Quintus weer terug en scoorde wederom het eerste doelpunt. Het blijft enorm spannend in deze harde wedstrijd, totdat Fabienne in minuut 38 de stand op 16-17 zet. Sercodak laat het niet meer lopen en blijft vervolgens de gehele 2e helft op voorsprong. Quintus maakte in minuut 42 nog de 17-18 en bleef vervolgens maar liefst 15 minuten droog staan. Daar waar Sercodak doelpunt na doelpunt scoorde. In minuut 58, toen Sercodak al virtueel de polonaise kon gaan lopen met 6 doelpunten voorsprong, trof Quintus nog eenmaal het doel van Dalfsen. Sercodak knalde vervolgens nog een bal in het tegendoel en kon met een 18-25 overwinning met een gerust naar de douche in, al was het alleen maar om de gemengde gevoelens bij de 3 gemiste strafworpen van zich af te spoelen.

Tess van Buren toonde deze wedstrijd dat haar nieuwe club, het Duitse Blomberg-Lippe, er goed aan had gedaan haar in de gelederen op te nemen. Ze was deze wedstrijd de topscoorder. En Yara ten Holte heeft wederom een fantastische wedstrijd gekeept!

Sercodak heeft nu 11 punten uit 4 wedstrijden en staat op de 2e plek in de stand van de nacompetitie. Quintus heeft 8 punten uit 3 wedstrijden en zal, ook als het de 4e wedstrijd wint onder Sercodak blijven staan. VOC blijft voorlopig nog op kop.

Sercodak speelt zondag 2 april om 14.00 uur thuis de 5e wedstrijd tegen Westfriesland SEW.