Golden Doem voor Kapperij  De Penninckhof

Golden Doem voor Kapperij De Penninckhof

DALFSEN – Ria Obbink uit Dalfsen heeft Kapperij De Penninckhof voorgedragen voor de Golden Doem. Deze onderscheiding van DalfsenNet wordt uitgereikt aan lokale ondernemers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun klanten. Daar was bij Daniëlle Penninkhof wel sprake van.

<– Tekst gaat verder onder de video –>

“Toen mijn oppasmeisje jarig was, kreeg ze een knutselspeelset van Bunchems”, vertelt Ria Obbink. “Dat bestaat uit klittenbandballetjes waarmee je van alles kunt maken. Maar deze bolletjes kwamen op een gegeven moment muurvast te zitten in haar haren. Ze heeft lang haar, dat ze liet groeien om te doneren aan KiKa om kinderpruikjes van te maken.”

“Omdat het meisje klant bij mij is, kwamen ze in mijn kapsalon vragen of ik er iets aan kon doen”, neemt Daniëlle het verhaal over. “Ik ben er in mijn vrije tijd wel een uur mee bezig geweest, maar uiteindelijk lukte het, met name door een flink deel naar beneden te drukken en haar haar tot schouderlengte af te knippen. Haar kapsel was dus wel wat korter geworden, maar ze waren uiteindelijk heel blij – en ook opgelucht – met het resultaat. Een voordeel was dat mijn winkel steevast tot acht uur ’s avonds open is, dus op een doordeweekse avond kon ik er wel wat meer tijd voor vrijmaken.”

De aanpak van dit ‘probleemgeval’ is tekenend voor de werkwijze van Daniëlle Penninkhof, die haar kapsalon aan de Julianastraat 2 inmiddels zo’n acht jaar draaiende houdt. “Ik zit inmiddels alweer 28 jaar in het vak. Ik ben ooit begonnen bij de toenmalige kapsalon Debby op het Kerkplein en heb naderhand ook nog elders gewerkt. Ik heb een tijdje een salon aan huis gehad en ben ook gevestigd geweest boven de winkel van Bakkerij Van der Most. Maar op de huidige plek zit ik prima naar mijn zin, ook al ligt het net buiten de loop van de winkels in de Prinsenstraat.”

Daniëlle, een geboren en getogen Dalfsense, heeft de betrekkelijk kleine ruimte omgevormd tot een sfeervolle salon, die vooral gezelligheid uitstraalt. “Ik wilde een kapsalon die iets gemoedelijks heeft, die lijkt op een huiskamer. En die sfeer wil ik ook neerzetten: lekker ontspannen, je wordt welkom geheten met een kopje koffie en er is altijd tijd voor een praatje. Maar bovenal wil ik bereiken dat klanten zich thuisvoelen, dat ze echt helemaal zichzelf kunnen zijn. Natuurlijk ben ik op de hoogte van de laatste trends, maar ik heb het liefst dat klanten zelf aangeven wat ze willen. Die ruimte bied ik altijd. Het gaat er uiteindelijk om wat de klant wil.” Overigens knipt en kapt Daniëlle niet alleen dames, maar ook heren.

Artikel delen:
Foto 1