Sercodak Dalfsen pakt volle winst in Venlo - Foto: Ingezonden foto

Sercodak Dalfsen pakt volle winst in Venlo

DALFSEN – Terwijl in het centrum van Venlo nog volop wordt gefeest wegens de promotie van voetbalclub VVV Venlo naar de eredivisie gisteravond, worden elders in de stad de nodige zweetdruppels van het voorhoofd gewist.

Sercodak Dalfsen speelt haar zevende wedstrijd in de nacompetitie tegen Cabooter Group Handbal Venlo. Sercodak moet voor de winst blijven gaan omdat het zich nog niet volledig veilig waant voor minimaal de 2e plek.

In de sporthal aan de Venlose Craneveldstraat is het gebruik van kleefmiddelen ten strengste verboden. Maar voor deze wedstrijd gold dat niet. Dus werden ‘kleefmiddelen’ oogluikend toegestaan.

Nienke opent de wedstrijd met een doelpunt. Vanaf dat moment wordt er om en om gescoord, waarbij Sercodak telkens in het voordeel blijft. Het gaat er pittig aan toe van beide kanten. Al in de 6e minuut staat Larissa Nusser oog in oog met de keepster van Cabooter Group voor een strafworp. Daarmee zet ze de stand op 2-3. De hele eerste helft deinen beide teams als een golfbeweging van doelpunt naar doelpunt. Komt Cabooter weer boven de golven uit, duikt Sercodak weer onder.

De drie opeenvolgende doelpunten van Roos van Leeuwen brengen daar weinig verandering in. Bij een stand van 6-7 in de 17e minuut vindt Portengen het welletjes en vraagt een time out aan. Daarna volgt een kleine opleving. In de 21e minuut staat Sercodak met maar liefst 3 doelpunten voor op Cabooter Group, waarvan er één voortkomt uit een strafworp van Fabienne Logtenberg. Maar deze geringe voorsprong wordt vervolgens weer snel tenietgedaan door de Venloërs. Reden voor Portengen om zijn dames in de 25ste minuut nogmaals toe te spreken in een time out. Wat volgt is nog een strafworp voor Cabooter Group, dat de stand daarmee op 9-10 zet. Dalfsen zet nog eenmaal haar tanden in de wedstrijd, maar met of zonder kleefmiddelen, het spel blijft rammelen. Uiteindelijk gaan de dames met een ruststand van 9-11 de kleedkamer in.

Na rust staat Yara ten Holte in het doel. Ze vervangt Janneke Vandewall, die de eerste helft voor haar rekening heeft genomen. Fenne Rijks bijt het spits af met de eerste treffer: 9-12. En snel gaat het naar 9-13. Sercodak lijkt voorzichtig te gaan uitlopen. Dat zint de coach van Cabooter Group niet. Tijd voor een time-out in de 14e minuut. ‘Ook al kun je geen kampioen meer worden, je mag best je best doen om het die Dalfsenaren moeilijk te maken. Je hoeft het niet zomaar weg te geven.’ Zo ongeveer zou de boodschap van de coach hebben geluid. Die boodschap lijkt te zijn overgekomen, want Venlo scoort snel daarna. Maar met een stand van 14-18 heb je nog een behoorlijke weg af te leggen om Dalfsen het vuur aan de schenen te leggen.

Sercodak trapt als een Max Verstappen op het gaspedaal en haast zich richting de finish, een spoor van doelpunten trekkend. Sercodak heeft weinig kleefkracht, getuige de verwoede pogingen van Cabooter Group om aan te klampen. Het moet uiteindelijk met lede ogen toezien dat de 2 punten naar Dalfsen gaan. Eindstand 18-25.

Op Tweede Paasdag om 14.00 uur speelt Sercodak thuis de achtste wedstrijd in de Trefkoele+. Maedilon VZV is de tegenstander.