Ballonfeest tijdens de Munnikenweek

ROUVEEN – Tweede editie Ballonfeest tijdens de Munnikenweek in Rouveen. Je altijd al eens letterlijk met je hoofd in de wolken willen begeven? Ook dit jaar is dat weer mogelijk tijdens de tweede editie van het Ballonfeest in Rouveen, dat de liefhebber vanuit vogelperspectief een unieke blik gunt op het pittoreske Rouveen en omstreken.

 

Na het grandioze succes van het Ballonfeest van vorig jaar heeft de organisatie, dorpsvereniging de Munnikenslag,  ervoor gekozen om dit evenement dit jaar wederom te laten plaatsvinden. Dit zal gebeuren op 30 juni, de vrijdagavond in de alom bekende Munnikenweek. De Munnikenslag organiseert het evenement  in samenwerking met de in het leven geroepen ‘Werkgroep Ballonfeest’ bestaande uit: Bert-Jan Bisschop, Elriko Slager, Frank Laan, Lotte Bouwmeester en Brigitte Hol. De voorbereidingen zijn al in volle gang. De werkgroep is druk bezig met het regelen van vergunningen, het benaderen van ballonvaarders, de concrete invulling van het programma, enzovoort. De website van het Ballonfeest is – hoe toepasselijk – recent in de lucht gegaan.

 

Dat een luchtballon er allerminst saai uit hoeft te zien, bewijzen de ‘special shapes’ luchtballonnen die dit jaar hun intrede doen tijdens het Ballonfeest. Denk hierbij aan een motor, molen, keukenballon enzovoort. Of de beroemde Vincent van Gogh ballon tevens deel uit zal maken van de luchtballonnenparade is nog niet bekend, maar dat het een spectaculair en kleurrijk gezicht op gaat leveren, staat vast.

 

Enthousiast geworden? Er zijn maximaal 35 ballonnen die vrijdagavond 30 juni het luchtruim mogen kiezen. Vanaf 169 euro per persoon begeef je je zo’n uur hoog in de lucht en zweef je over (de weilanden van) Rouveen en zijn omgeving. Indien er sprake is van acht of meer passagiers, wordt er een scherpe prijs aangeboden. De datum van het feest is onder voorbehoud van het weer. Het staat de organisatie van het Ballonfeest nog in het geheugen gegrift dat de gekozen datum van de eerste editie van het Ballonfeest  letterlijk in het water viel vanwege dreigend noodweer. Er werd destijds uitgeweken naar de zaterdag en dat staat ook dit jaar weer op de planning. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zaterdag 1 en 8 juli.

 

Ook aan de mensen die het ballonavontuur niet zelf aangaan, is gedacht. De organisatie zorgt voor een toepasselijk avondvullend programma. Na het uitzwaaien van de ballonnen en hun passagiers, is er voor bezoekers voldoende vertier met een zogenaamde inloopballon.  Een goed alternatief voor een ieder die het ‘echte’ ballonvaren niet aandurft. Deze ballon blijft namelijk veilig op de grond en kan aldaar bewandeld en bewonderd worden. De avond wordt afgesloten met een spetterende nightglow. Wanneer de ballonnen weer teruggekeerd zijn en het donker genoeg is, zullen de ballonnen verlicht worden door de branders op maat van meespelende muziek.
Kortom, met het hoofd hoog in de wolken of veilig zwaaiend vanaf de grond; voor een ieder is er wat te beleven op het Ballonfeest!

Zie voor meer informatie en reservering voor een ballonvaart: www.ballonfeestrouveen.nl

Tekst: Marleen Kisteman
Foto: Rick Bijker

 

Artikel delen: