30 juni: 25ste Ballonfestijn van de Averboys - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

30 juni: 25ste Ballonfestijn van de Averboys

HEINO – Vriendengroep de Averboys, die zijn oorsprong vindt in de agrarische sector, zijn ook dit jaar weer voornemens om het Ballonfestijn te organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten, gaat op vrijdag 30 juni vanaf het terrein bij zwembad de Tippe een vijftal prachtige ballons de lucht in.

 

De avond begint om 19.00 uur met een modelvliegtuigshow van de Deventer Luchtvaart Club. DLC neemt 10 snelle vliegtuigen en helikopters mee om het publiek alvast op te warmen met een heuse vliegshow. Ook is er vertier in het zwembad met een survivalbaan en andere leuke spelletjes. Zo rond de klok van 20.00 uur komen de vijf ballonnen het terrein op en worden ze vakkundig klaargemaakt voor de vlucht. Spreekstal Meester Bernard Blom zal deze avond voorzien van de nodige nuttige informatie en maakt tevens bekend wie van de bezoekers de verloting van de gratis ballonvaart heeft gewonnen. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de Averboys in samenwerking met Vrienden van De Tippe. De entree van het Ballonfestijn is gratis.

Mochten de weergoden roet in het eten gooien, dan gaat de organisatie op 11 augustus op herhaling. Voor interesse in een  ballonvaart: info bij Gait Groot Beumer, telefoon 06 2059 0124 of e-mail gb.grootbeumer@kpnmail.nl.

 

Artikel delen:
Foto 1