Hoe gaat het met de aktie HoogOverijssel?

DALFSEN – Hoe gaat het met de aktie HoogOverijssel?! Een vraag die meerdere malen is gesteld in de afgelopen tijd.  Welnu, inmiddels zijn we de 20.000 -digitale en schriftelijke- handtekeningen gepasseerd en zullen er in de komende tijd nog verscheidene bij gaan komen.

Hierbij een welverdiend ‘dankjewel’ aan het DalfsenNet om de banner enige weken op de frontpage te hebben geplaatst. En ‘dankjewel’ vrijwilligers voor de  inzet en betrokkenheid.

Over hoe en wanneer de petities worden aangeboden aan de 2e Kamer volgt binnenkort meer informatie.

Intussen gaat de Aktiegroep HoogOverijssel en Werkgroep Luchtruim onverminderd door met aktie “aanvliegroute Lelystad Airport Kan Hoger Moet Hoger”

Daarbij hebben we bereikt dat in ieder geval HoogOverijssel op de symbolische vijf voor twaalf, de Alderstafel, adviesorgaan van de Staatssecretaris Infrastructuur & Milieu, in verlegenheid heeft weten te brengen door aan te dringen op transparantie.

We willen de concrete feiten weten want deze zijn, tot nu, niet bekend. Daarom zijn er op 6 april jl afgevaardigden vanuit Overijssel gaan praten met de Staatssecretaris en zijn ons een factsheet beloofd. Zwart op wit een document waarop de feiten staan. Helaas tot op heden geen bericht, geen factsheet. De race tegen de klok is nog volop gaande. Want in plaats van 20 maart een laatste overleg van de Alderstafel, zijn er voor de komende tijd nog twee overlegdata bijgekomen

Inmiddels is een Stichting HoogOverijssel in het leven geroepen. De Stichting is voor fundraising, mede ter financiering van juridische procedures indien nodig.

En op 10 mei aanstaande zullen drie inwoners,  namens Vechtdal, Salland, Wieden-Weerribben, gaan inspreken bij de Provinciale Staten om hun persoonlijke bezorgdheid uit te spreken. Want welke impact heeft de aanvliegroute Lelystad Airport voor Overijssel. Onderwerpen tijdens het inspreken bij Provinciale Staten zijn:

– Luchtruim(her)indeling,

– Economische gevolgen voor Recreatie en Milieu,

– Beleidvoering kosten, baten analyse.

 

Wij, Overijsselaren, hebben intussen ook Friesland en Drenthe wakker geschud en is er besef dat ook zij overlast van de aan- en uitvliegroutes gaan krijgen.

 

Tot zover een overzicht van de huidige situatie van HoogOverijssel. Voor meer informatie www.HoogOverijssel.nl

 

Mocht u de petitie nog willen ondertekenen?  Dat kan nog steeds, digitaal via Petities.nl. of schriftelijk bij bv Anjerpunt Hoonhorst, Het Boskamp aan de Sterrebosweg en in Dalfsen, Heino en Raalte bij diverse ondernemers.

 

Namens de Aktiegroep HoogOverijssel.

Gea de Wit-Verweij

 

 

Artikel delen: