Verbreden Jagtlusterallee lokt veel verkeer via Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Verbreden Jagtlusterallee lokt veel verkeer via Dalfsen

NIEUWLEUSEN – Door verbreden van de Jagtlusterallee neemt de aanzuigende werking toe voor sluipverkeer richting Dalfsen en omgekeerd. Hiervoor is de gemeentelijke ontsluitingsweg niet bedoeld. De N377(Lichtmis-Dedemsvaart), N340(Hessenweg) en de A28 zijn bedoeld als hoofdaders.

Op een brede baan van de Jagtlusterallee komt het langzame landbouwverkeer bij in- en uitritten in aanraking met het andere snelverkeer dat tussen de rotondes in verleid wordt het gaspedaal flink in te trappen. Zie daar het gevaar!
Door verbreden van de Jagtlusterallee zal met name de verkeersdrukte op de rondweg rond Dalfsen, de Vechtbrug en Poppenallee aanzienlijk toenemen. Voor vrachtverkeer wordt het bijzonder aanlokkelijk om vanaf de N377 via de Jagtlusterallee, rondweg Dalfsen en Vechtbrug naar o.a. Zwolle Zuid ( Marslanden), Heino en Raalte te rijden. Hoe wordt dat rond de Vechtbrug? De berichtgeving in kranten van afgelopen week over flinke filevorming op de A28 tussen Zwolle en Meppel betekent een alarm voor de totale gemeente Dalfsen en de verkeerssituatie in het Vechtdal. Voor de toeristen en de bewoners in en rondom Dalfsen zal een lange stroom (vracht)auto`s storend en eveneens gevaarlijker zijn. Als politici kiezen voor de 80 km variant m.b.t. de Jagtlusterallee is de kans levensgroot dat men in eigen voet schiet. Dit vanwege bovenstaande redenen.
Wat is nu nodig?
Onverstandig en af te raden is om ad hoc zonder zinnige onderbouwing kaalslag te plegen aan een prachtige weg in de gemeente Dalfsen. Een brede gladde baan aan te leggen als uitnodiging voor veel sluipverkeer. Nodig is dat de gemeente vanuit een helicopterview kijkt naar de verkeersstromen in het hele Vechtdal en daar doordachte keuzes in maakt voor de veiligheid.

De petitie voor behoud van zoveel mogelijk bomen langs de Jagtlusterallee is inmiddels door ruim 600 personen ondertekend.
https://petities.nl/petitions/behoud-bomen-jagtlusterallee?locale=nl

Hendrik Jan van Veen

 

Artikel delen: