Nipt verlies Sercodak Dalfsen in eerste finalewedstrijd - Foto: Ingezonden foto

Nipt verlies Sercodak Dalfsen in eerste finalewedstrijd

DALFSEN – Een schoolreisje. Daar leek het veel op afgelopen middag rondom de bus van South West Tours bij de Trefkoele+. Druk gepraat en gelach over, ja, het laat zich raden, de wedstrijd van vanavond. De speculaties waren niet van de lucht. De sfeer zat er in ieder geval goed in.

Alle tekenen wijzen erop dat het in ieder geval een spannende wedstrijd zal worden. Want beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Maar niets zo onvoorspelbaar als finalewedstrijden. De speelsters, het team, daar draait het om. Kunnen zij de spanning aan? Draait het lekker tijdens de wedstrijd?

De bus is mooi op tijd in Amsterdam. Aansluiten in de rij voor het ophalen van de bestelde tickets. De sporthal vult zich langzaam. De meiden van Sercodak worden met veel getoeter en applaus onthaald als ze zich opmaken voor de warming-up. Langzaam bouwt de spanning zich op in de zaal. De line up voelt sprookjesachtig aan op een avond als deze. Dan, eindelijk om exact 19.30 uur, is het startsignaal van de wedstrijd.

Beide teams gaan er gelijk vol tegenaan. Het eerste doelpunt is voor Sercodak gelijk in de eerste minuut door Nienke de Wild. De wedstrijd is snel. Je komt ogen tekort om het te volgen. De dynamiek druipt eraf. Na een kwartier spelen staat het 4-5 voor Sercodak. In de 17e minuut maakt VOC de gelijkmaker. Deze eerste helft staat in het teken van gemiste strafworpen en veel gele kaarten. De ruststand van 11-12 in het voordeel van Sercodak, toont dat het nog alle kanten op kan vanavond. De strijd is nog lang niet gestreden.

Werden in de eerste helft al de nodige trek-, sjor, -worstel en judogrepen vertoond. In de tweede helft werd daar nog een fikse schep bovenop gedaan. Je hoorde nog net niet krakende en kneuzende ledematen. De meiden – van vooral Sercodak – werden te pas en te onpas met bal en al tegen de grond getrokken. Ok, de handen van Dalfsenaren bleven ook niet schoon, want ook de VOc’ ers voelden bij tijd en wijle dat zo’n zaalvloer bikkelhard is.

De tweede helft was bloedstollend. De eerste 6 minuten was ‘het onderonsje’ van Yara ten Holte en Larissa Nusser. Yara hield haar doel regelmatig schoon en Larissa scoorde er lustig op los voor Sercodak tot de stand 11-15 was. Al die tijd stond VOC droog. Maar het tij keerde langzaam. VOC kwam langzaam weer dichterbij en ging zelfs over Sercodak heen. Voor het eerst in de wedstrijd en met een stand van 17-16. Wat daarna gebeurde, dat valt amper weer te geven als je het niet live hebt gezien. Het spel was feller dan fel. Zo fel dat in de 23e minuut VOC nog maar 4 veldspeelsters had. De rest zat een tijdstraf van 2 minuten uit. Sercodak deed daar amper haar voordeel mee. De doelpunten bleven over en weer vallen. De supporters zaten op het puntje van hun stoel, voor zover ze al niet stonden. Het lukte beide teams niet het verschil te maken binnen de reguliere speeltijd. Na 60 minuten was het 25-25. Omdat er een winnaar moet zijn, werd de wedstrijd met 2 x 5 minuten verlengd. Weer 10 zeer zinderende minuten. Het publiek had het niet meer.

Sercodak stond na 5 minuten ‘riant’ op voorsprong met 26-28. In de 2e 5 minuten slonk die voorsprong alweer snel. De laatste minuut ging in met een stand van 28-28. VOC scoorde met nog een halve minuut te spelen de 29-28. Het lukte Sercodak niet meer er minimaal een strafworpensessie uit te slepen. Het moest het onderspit delven. Het moest toezien hoe VOC een feestje vierde.

Maar de strijd is nog niet gestreden. Op zondag 14 mei om 14.00 uur is de tweede wedstrijd in Dalfsen. Het kan nog alle kanten op. De wedstijd moet eerst nog worden gespeeld.Wil je niets missen van het vervolg van de finalewedstrijden? Bestel dan snel je kaarten via de website! Inmiddels zijn er al meer dan 240 kaarten verkocht! Wees er snel bij!

Donderdag 11 mei: halve finale beker
Vergeet niet komende donderdag 11 mei om 20.30 uur in de Trefkoele onze meiden nogmaals aan te moedigen! Dan wordt de halve finale van de beker gespeeld tegen Virto Quintus. Kaarten zijn voor de wedstrijd aan de kassa te koop. Steun Sercodak Dalfsen op weg naar de bekerfinale!