Het Alzheimercafé is een trefpunt

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Ik droom van een land
waar mensen met Alzheimer
gewoon over straat kunnen dolen.
Op zoek naar hun huis,
het voor altijd zoekgeraakte thuis.
En dat er steeds iemand is, die zegt:
“Kom, ik breng u wel thuis”.

 

Met deze woorden sloot Stella Braam, onderzoeksjournalist en auteur van de bestseller “Ik heb Alzheimer-het verhaal van mijn vader in deze tijd”, haar presentatie op 15 mei j.l.  in het Alzheimercafé in Lemelerveld af. Stella nam de aanwezigen mee op een ‘reis door de wereld van dementie’ aan de hand van de ervaringen die zij op deed in het ‘dementieproces’ van haar vader. ‘Dementie hoeft geen ramp te zijn’ was haar boodschap, ‘als je maar goede reisleiders aan je zijde hebt’. En met reisleiders worden mantelzorgers bedoeld. Het verhaal van Stella zorgde voor veel herkenning bij de aanwezigen van het, goed bezochte, Alzheimercafé. Na de presentatie was er gelegenheid vragen te stellen, met elkaar in discussie te gaan, maar vooral om ervaringen uit te wisselen. En dit laatste gebeurde op openhartige wijze.

 

Het Alzheimercafé wordt georganiseerd/is mogelijk gemaakt door: Alzheimer Nederland, Samenwerkende welzijnsorganisaties in de gemeente Dalfsen, Evenmens informele zorg voor elkaar, Werkgroepen Mantelzorg Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen, Woonzorgcentra De Hulstkampen, Brugstede en Rosengaerde.

Artikel delen: