Wandeling met gids: Spoor van Blauw bloed

DALFSEN – Op 1 juli aanstaande om 10.30 verkent u met de gids Jan Bredewold de sporen die de adel rondom Dalfsen heeft achtergelaten. En die sporen zijn er volop want Dalfsen had in het verleden meer dan 20 buitenplaatsen en kastelen. Een aantal van deze buitenplaatsen bekijkt u tijdens de wandeling van 15 km.

U krijgt antwoord op de vraag waarom ze de adel van vroeger, mensen met blauw bloed noemden. De adel heeft wel heel veel mooie sporen achtergelaten voor onze generatie. Hiervan gaan we er een paar van dichtbij bekijken tijdens deze wandeling. Het wandeltempo is ongeveer 4,5 km per uur, maar omdat er onderweg zo nu en dan stilgestaan wordt voor uitleg en U een bezoek aan een landhuis brengt, duurt de tocht tot aan het eind van de middag. Onderweg komen we horeca tegen, maar neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.

 

We verzamelen tussen 10:00 en 10:30 in Het Oude Station Stationsweg 4 7722 HA Dalfsen.
Om half elf vertrekken we. Deelname aan deze tocht kost 5 euro (leden 3 euro) en kan voldaan worden voor aanvang van de tocht. Bij verhindering op de dag zelf kunt U contact opnemen met 06-22059443(Jan). U loopt mee op eigen risico. Bij 3 deelnemers of minder mag de gids de tocht annuleren.

Wilt U meer informatie over deze wandeling of wilt U zich opgeven?
Bel dan 06-22059443 of stuur een e-mail naar hjbredewold1956@hotmail.com

 

Artikel delen: