Glasvezel buitengebied gaat definitief door

Glasvezel buitengebied gaat definitief door

DALFSEN – Bewoners van het buitengebied in het Vechtdal en dus ook Dalfsen, kunnen een gat in de lucht springen, want zo juist kregen we te horen dat de aanleg 100% definitief doorgaat. Op dit moment heeft 51,6% zich aangemeld. Super dus.!!

 

Maarrrr. We moeten er wel bij vermelden dat de twijfelaars nog 2 dagen de tijd hebben om zich aan te melden voor het goedkope tarief. Na het weekeinde betalen die de volle mep, een hoger bijdrage. Dus nog niet achterover leunen als u er nog steeds aan denkt.

CIF gaat glasvezel aanleggen in buitengebied van Vechtdal

De benodigde 50% deelname is voor de einddatum gehaald!

 

Het buitengebied van Vechtdal krijgt glasvezel! Vandaag heeft al 51,2 % van de inwoners zich aangemeld voor een abonnement. En dat is nodig om glasvezel te kunnen aanleggen. Vechtdal is na Winterswijk het tweede deelgebied waar voor de sluitingsdatum, 50% deelname is bereikt. En dat is heel bijzonder. Meestal is het laatste weekend nodig om alle aanmeldingen te verwerken.

Bewoners die zich na de sluitingsdatum van 24 juli aanmelden voor glasvezel, betalen in ieder geval € 995,00 extra. Een goede reden voor twijfelaars om zich alsnog dit weekend aan te melden, zodat zij deze extra kosten niet hoeven te betalen.

 

Glasvezel: dankzij inzet van de inwoners

CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “De inwoners van Vechtdal (Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en een stukje van Zwolle) hebben zich met z’n allen ingezet om 50 % deelname te halen. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de initiatiefgroepen en ambassadeurs.  Wij zijn echt blij dat we nu al kunnen aankondigen dat er glasvezel komt.”

 

“Blij voor de inwoners van ons buitengebied”

Ook wethouder Klaas Agricola geeft aan dat het vooral dankzij de inzet van de inwoners zelf is, dat er nu glasvezel komt. “Er zijn heel veel avonden georganiseerd door lokale ambassadeurs en dorpsraden. We hebben het echt samen gedaan. In Vechtdal liepen de aanmeldingen vanaf het begin al goed. Het onderwerp staat natuurlijk al lange tijd op de radar. De inwoners hebben zich goed gerealiseerd dat het nu of nooit was.  Zij kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf.”

 

Eindelijk glasvezel!

De initiatiefgroepen zijn heel blij dat het gelukt is en dat er eindelijk glasvezel komt in het buitengebied van het deelgebied Vechtdal. “Dit is fantastisch nieuws. Hier hebben wij ons jarenlang voor ingezet en het is dan ook heel mooi dat straks iedereen in de gemeente Vechtdal gebruik kan maken van een goede breedbandverbinding. En dat allemaal, mede dankzij de enorme inzet van de ambassadeurs!”

 

Start werkzaamheden

Na de vakantie start de aannemer met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Alle inwoners ontvangen hierover meer informatie.

 

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

 

Goed nieuws! 51,6% van de bewoners heeft een abonnement afgesloten en dat betekent dat we glasvezel gaan aanleggen in het buitengebied van Vechtdal. We hebben het dus gehaald en dat nog vóór de deadline van aanstaande maandag. Dat gebeurde eerder alleenin Winterswijk, bij alle andere gebieden bleef het tot het laatste moment spannend. Dit was niet gelukt zonder jullie inzet! Alle aanmeldavonden, deur-tot-deur acties en alle andere activiteiten hebben ertoe geleid dat op dit moment al bijna 2500 bewoners worden voorzien van een glasvezelaansluiting. Dat is zeker iets om trots op te zijn!

 

50% gehaald en nu?

Nu we de 50% hebben gehaald, betekent dat natuurlijk niet dat we klaar zijn met onze activiteiten. Juist dit laatste weekend kunnen we de bewoners die twijfelen, helpen met de laatste vragen en adviseren bij het afsluiten van een abonnement. Onze boodschap aan de bewoners, die zich nog niet hebben aangemeld, is dan ook: laat deze kans niet aan u voorbijgaan! Nu we zeker weten dat het glasvezelnetwerk er komt, is het natuurlijk zonde als een bewoner zich op een later moment aanmeldt en daardoor extra kosten moet betalen. Alle bewoners die dit weekend nog een abonnement afsluiten, hoeven geen eenmalige aansluitkosten (minimaal €995,00) te betalen.

 

Laten we dit weekend met zijn allen nog even knallen om zoveel mogelijk bewoners te spreken. Maandag wordt het definitieve percentage bekend en we hopen natuurlijk dat ook de bewoners die zich nu nog niet hebben aangemeld, dan hebben gekozen voor een glasvezelabonnement. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

 

Vanuit het team van Glasvezel buitenaf: gefeliciteerd! Vanuit mij: heel erg bedankt voor jullie inzet en de fijne samenwerking! Maandag mail ik jullie met meer informatie.

 

Artikel delen: