Rotary gaat geld inzamelen

NIEUWLEUSEN – Rotary Ommen-Dedemsvaart gaat geld inzamelen voor Stichting Still en Kideo.  De leden van de Rotary afdeling Ommen-Dedemsvaart gaan op de zomerfair op Den Alerdinck geld inzamelen voor een tweetal goede doelen. Dit gaan ze doen door mooie tuinartikelen en andere hebbe-dingetjes te verkopen op de fair die van 11 tot 13 augustus in Heino gehouden wordt.

 

Volgens voorzitter Jan Vesseur van de Rotary “vinden onze leden het erg belangrijk zich in te zetten voor de samenleving. Daarom gaan we spullen verkopen voor een tweetal goede doelen. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomsten hebben we gekozen voor Kideo en de stichting Still’.

 

Kideo is een project om kinderen van statushouders via theater- en danslessen in contact te brengen met vriendjes, vriendinnetjes of klasgenootjes in Dalfsen. “Op deze manier wordt de integratie bevorderd”, zegt Vesseur. Inmiddels is voor een uitverkochte zaal al een eerste voorstelling gegeven. Nu wordt geld ingezameld om een vervolg te geven aan dit project.

 

Het andere goede doel is de stichting Still. Deze stichting maakt kosteloos een fotoreportage voor familie van een ernstig ziek kind of ouder. Ook verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s. Volgens Vesseur wordt de fotoreportage gratis aangeboden aan de betrokken familie. “Het maken van een dergelijke fotoreportage kost wel geld, ondanks dat de professionele fotografen alleen maar een bescheiden kostenvergoeding krijgen. Denk aan reiskosten”, zegt Vesseur. “Wij vinden het werk van de stichting Still zo belangrijk dat wij ons graag inzetten om hiervoor geld in te zamelen”, besluit de Rotary voorzitter.

 

De zomerfair wordt gehouden van 11 tot en met 13 augustus op Havezathe Den Alerdinck, den Alerdinckweg 1, 8055 PE  Laag Zuthem. Meer informatie op www.denalerdinckzomerfair.nl.

 

Artikel delen: