Grobbee restaureerd Mariakapel in Oostenrijk - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Grobbee restaureerd Mariakapel in Oostenrijk

Op verzoek van eigenaar Jozef heeft Grobbee Onderhoud(t) Vastgoed uit Dalfsen de lokale Mariakapel in Pettneu am Arlberg gerestaureerd. De kapel dateert uit begin 1900 en werd in 1965 verwoest door een modderstroom afkomstig van het achtergelegen gebergte Grilon

Vorige tijdens zware regenval en onweer dachten de (einheimischen) dat dit noodlot zich opnieuw zou voltrekken. Gelukkig door het snel ingrijpen van de lokale Brandweer en 3 rupskranen bleef de schade beperkt tot het instorten van enkele stuwmuren en waterkerende dammen. Een oude les uit mijn brandweerlieden blijft. “heb respect voor natuurgeweld”.

 

Gelukkig kwam het allemaal niet zo ver en konden wij dit als ” vakantiewerk ” uitvoeren zodat de lokale bevolking tijdens Maria ten Hemelvaart op 15 augustus a.s een prachtig gerestaureerde kapel kan aanbidden.
Door ons is het aangetaste stucwerk schoongemaakt, geïmpregneerd, en met een “keimverf ” hersteld. Het staalwerk van de hekken in ontdaan van de bestaande verflagen en opnieuw gespoten met een zwarte ” Ijzerglimmerverf”
Vervolgens zijn enkele onderdelen verguld met 23,75 karaats bladgoud.

Artikel delen:
Foto 1