Jong internationaal vechtsporttalent traint in Heino. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Jong internationaal vechtsporttalent traint in Heino.

HEINO – Van 23 t/m 29 juli heeft op Summercamp Heino voor de 25e keer het internationale Budo trainingskamp voor jeugd plaatsgevonden. Budo is de verzamelnaam voor meerdere Japanse vechtsporten, waaronder Aikido, Judo, Jiu-Jitsu, Karate en riddersporten zoals Kyudo (boogschieten) en Laido (zwaardvechten).

Olaf van Ellen, organisator van het trainingskamp, kijkt tevreden terug op het kamp. “Meer dan 60 deelnemers, in de leeftijden 3 tot 21 jaar zijn uit diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Zwitserland en Zweden, naar Heino gekomen. Ze hebben diverse vechtsporten beoefend en hebben les gekregen van 10 internationale meesters in de vechtsport.”

De volgende meesters zijn meegekomen:

Olaf van Ellen voor Atemi Combat System
Frank Nickel voor Kuntai Ryu Jiu-Jitsu
Jürgen Hatzky voor Judo
Peter Böschen voor Atemi Combat System
Richard Heynck voor Shaolin Kung-Fu
Uwe Möhring voor F.I.S.T.
Stefan Doersch voor Karate
Markus Löbbecke voor Kun-Tai-Ko
Ronnie Grave voor Judo
Robert Reimby voor Kyokushin Karate

Bijzonder vindt Van Ellen de deelname van het Duitse Nationale team Freestyle Karate. Dit team heeft het trainingskamp gebruikt ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen die in november in het Amerikaanse Orlando plaatsvinden.

Ook blijken de Japanse vechtsporten aan populariteit te winnen bij meiden. “Het aantal meidensteams is ten opzichte van eerdere jaren flink toegenomen”, aldus Van Ellen.

Na het sportieve deel, hebben de deelnemers volop gebruik gemaakt van de faciliteiten van Summercamp Heino met activiteiten zoals boogschieten, zwemmen, disco, klimparcoursen, stokbroodbakken en veel meer.

Het internationale Budo Trainingskamp vindt in 2018 wederom plaats op Summercamp Heino.

Foto's 2
Jong internationaal vechtsporttalent traint in Heino. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: