Ik kampeer al heel lang in Dalfsen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Ik kampeer al heel lang in Dalfsen

DALFSEN – OUDLEUSEN – Ik kampeer al heel lang in Dalfsen – deel 2. Henny Boerdam ging eind jaren zeventig met haar man en kinderen ‘s zondags vaak op koffievisite bij familie die op camping De Stuwe in Dalfsen stond. Bij het naar huis gaan waren er dan altijd “afscheidsproblemen” voor haar zoon, omdat die helemaal niet meer naar huis in Zwolle wilde.

 

Omdat ook haar man Herman een kampeerplek op De Stuwe een goed idee vond, besloot Henny het voor een jaar te proberen.

 

De ene keer in 1979 beviel zo goed, dat ze nooit meer een andere vakantie wilden dan op deze camping. Het gezin ging alle weekenden en de 6 weken zomervakantie naar hun caravan op deze heerlijke plek.

 

Op de camping heeft Henny op 3 verschillende plekken (op een onderlinge afstand van nog geen 50 meter) gestaan. De huidige campingplek huurt zij al 28 jaar!

 

Ondanks alle narigheid die Henny de afgelopen jaren in haar gezin heeft mee-gemaakt (o.a. overlijden van echtgenoot Herman) is ze op de camping gebleven.

Op de camping heeft ze namelijk veel vrienden/vriendinnen die haar in moeilijke tijden altijd tot steun geweest zijn.

 

Sinds 2002 bewoont Henny met echtgenoot Gerard een grote stacaravan.

 

Henny roemt de goede sfeer op de gezellige camping. Zij maakt graag met anderen een praatje en op deze camping is dat niet moeilijk te realiseren. Henny vindt het verder heerlijk dat haar dochter sinds 5 jaar ook een vaste plek op de camping heeft.

 

Door de samenstelling van de gasten is het momenteel een camping voor mensen die van natuur en rust houden. Er zijn geen activiteiten voor “opgroeiende” kinderen; dus hier geen disco of een animatieteam. Henny en Gerard doen aan bijna alle campingactiviteiten mee; bingo, kaarten en sjoelen hebben echter hun voorkeur.

 

Henny houdt van Dalfsen en het Vechtdal. Ze is in Dalfsen geboren en – hoewel ze al tientallen jaren in Zwolle woonachtig is – vindt ze zich nog steeds een “Dalfser mop”.

 

Vanaf de camping kan zij lekker wandelen richting Oudleusen en Vilsteren, maar het liefst is ze op haar prachtig verzorgde campingplek (met een veelheid aan bloeiende planten in allerlei kleuren).

 

Haar top 3 van mooiste plekken in Dalfsen is:

–       het gebied rondom camping De Stuwe;

–       natuurgebied “De Moane” bij Oudleusen;

–       kerkdorp Vilsteren.

Drie vakantietips voor andere campinggasten in Dalfsen:

–       de Blauwe Bogen dagen;

–       de optocht tijdens het Oranjefeest (eind augustus) in Oudleusen

–       eten bij restaurant Roadrunner in Oudleusen.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1