Vrijwilliger van de maand september 2017 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrijwilliger van de maand september 2017

NIEUWLEUSEN – De vrijwilliger van de maand augustus 2017 is: de 21-jarige Bert Jan Otten uit Nieuwleusen. Hij is hiervoor genomineerd door de SMON Welzijn. Voor deze stichting is hij vrijwilliger bij het jaarlijkse kinderdagkamp.

Hij doet niet alleen de organisatie (de voorbereidende werkzaamheden) voor deze vakantieweek, maar hij is tijdens de hele week actief als spelbegeleider.

Jonge Nieuwleusenaren hebben jarenlang met veel plezier deelgenomen aan de dagkampen van SMON. Enkele jaren geleden moest SMON noodgedwongen – vanwege een vrijwilligerstekort – stoppen met deze drukbezochte speelweek.  Vijf jaar geleden heeft Bert Jan met zijn vriendengroep deze activiteit ”nieuw leven ingeblazen”. Het aantal inschrijvingen is nu al zo groot, dat er in sommige jaren met een wachtlijst gewerkt moest worden.

Daarnaast is hij voorzitter van de Jeugdsoos ‘t Palthehonk (met een eigen ruimte in de Grote Kerk in Nieuwleusen) voor jongeren vanaf groep 7 tot de tweede klas voortgezet onderwijs. Voor deze jeugdsoos regelt hij – een keer in de twee weken op zaterdagavond – ook het geluid en het licht.

Bert Jan vindt het fantastisch om vrijwilligerswerk te doen. Het is prachtig om aan de gezichten van de kinderen/jongeren te kunnen zien dat ze het heerlijk hebben op het kamp of in de jeugdsoos. “Een glimlach op de gezichten van de deelnemers; daar doe je het toch voor”.

Bert Jan en zijn vrienden laten zien dat vrijwilligerswerk voor elke leeftijd mogelijk, leuk en uitdagend is. Zijn motto luidt ”als veel personen zich voor vrijwilligerswerk aanmelden (alle kleine beetjes helpen!), kunnen we samen iets moois realiseren”.

Het volgende advies heeft hij voor nieuwe vrijwilligers: er gewoon mee beginnen!  Het is fijn, dankbaar en gewaardeerd werk. Ga het eens proberen en” loop een dag mee”. Is het vrijwilligerswerk toch niets voor jou, dan kun je er alsnog mee stoppen.

Om de verschillende aspecten van het vrijwilligerswerk en het belang ervan te belichten, wordt door het Vrijwilligerspunt Dalfsen elke maand een vrijwilliger van de maand geselecteerd.

Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is een onderdeel van Landstede Welzijn en valt onder “ Welzijnskoepel in oprichting”

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Foto's 2
Vrijwilliger van de maand september 2017 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: