Groot Mannenkoor geeft een nazomerconcert - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Groot Mannenkoor geeft een nazomerconcert

DALFSEN – Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) geeft op zaterdagavond 16 september 2017 een nazomerconcert in de Grote Kerk in Dalfsen. Met de uitvoering van een eigentijds muzikaal programma wil het GMZ laten horen dat koormuziek modern en verrassend entertainment kan opleveren.

 

Na eerder klassieke koorwerken, popmuziek en werken uit musicals te hebben uitgevoerd, tapt het GMZ deze keer uit een ander vaatje.

 

Het Groot Mannenkoor Zwolle streeft naar een grote verscheidenheid in de concertprogrammering. Het zal haar veelzijdigheid laten horen in bijzondere werken van o.a. A. Dvorák en de Nederlandse componist H.P. Keuning en werken van Cl-M Schönberg uit de musical Les Misérables. Ook de lichte muziek wordt ingevuld in een collage “Back to the 60’s”.

Verder bevat het concert solistische bijdragen van één van de finalisten uit het Una Voce Particulare circuit, namelijk bas/bariton Rob Hazenberg. Het geheel wordt begeleid door

de pianisten zijn Philine Coops en Afke Wiersma.

 

Het GMZ staat onder leiding van Hennie Ramaekers, die uit Maastricht afkomstig is en jarenlang diverse bekende koren zoals het Mastreechter Staar en symfonische blaasorkesten heeft gedirigeerd.

Mede dankzij de inspirerende inzet van de dirigent heeft het GMZ ijverig gewerkt aan een modernisering van het repertoire. Het toevoegen van moderne herkenbare muziek zoals musicals en popmuziek, gecombineerd met een zangcursus voor aspirantleden en koorscholing voor de overige leden,  heeft ertoe bijgedragen dat niet alleen de concerten meer publiek trekken, maar heeft er ook voor gezorgd dat tegen de algemene tendens in  het koor de laatste jaren in ledenaantal is gegroeid naar bijna negentig zangers.

Plaats ; de Grote Kerk  – Kerkplein 31 – 7721 AD Dalfsen

Aanvang ; 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur

Entree gratis ; Bij de uitgang is er een collecte voor vrijwillige bijdragen

ter dekking van de kosten van deze avond.

 

Voor nadere informatie :

Groot Mannenkoor Zwolle

E-mail: info@grootmannenkoorzwolle.nl

Website:   www.grootmannenkoorzwolle.nl

 

U vindt ons ook op Facebook : https://www.facebook.com/grootmannenkoorzwolle.nl

 

Artikel delen: