Welzijn Ouderen nieuws Nieuwleusen en Dalfsen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN : Verschillende activiteiten: Met o.a. Bingo in de Olmen te Nieuwleusen. Onlangs is de nieuwe activiteiten-brochure van Landstede Welzijn voor het seizoen 2017-2018 verspreidt onder de doelgroep. Na het uitkomen van de brochure is er een wijziging gekomen in de dagen dat er Bingo wordt gespeeld in de Olmen in Nieuwleusen.

 

De juiste dagen zijn: iedere 2e woensdag en iedere laatste zaterdag van de maand. Beide keren tussen 14.00 – 16.00 uur. Iedereen die graag Bingo speelt en een gezellige middag wil is van harte welkom. De eigen bijdrage is € 4,– per  persoon, bestemd voor de consumpties en de prijzen. De eerste keer dit seizoen wordt er gespeeld op woensdag 13 september a.s.

Alle 65-plussers hebben genoemde activiteiten-brochure thuis ontvangen. Tal van activiteiten zijn in september weer van start gegaan en er is voor elk wat wils. Bent u nog geen 65 en heeft u wel belangstelling in de activiteiten dan kunt u een brochure ophalen bij Landstede Welzijn in de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Landstede Welzijn Dalfsen, tel.: 088-8508800

 

Handwerken in de soos Landstede Welzijn Dalfsen

Houdt u van handwerken en vindt u het leuk om dat samen met anderen te doen? Dan zijn de handwerkbijeenkomsten in de Trefkoele+ wellicht iets voor u!

Landstede Welzijn Dalfsen organiseert iedere 2e en 4e woensdagmiddag van de maand, tussen 14.00 – 16.00 uur, handwerken in haar soos op de bovenverdieping van de Trefkoele+. U mag uw eigen handwerkje meenemen maar er kan ook voor een goed doel gehandwerkt worden. Er is begeleiding aanwezig en ook kan er desgewenst materiaal gekocht worden.

Ook kunt u iedere vrijdagochtend aansluiten bij de groep ervaren handwerkers die dan bijeenkomt.  Doorgaans wordt er aan eigen handwerkjes gewerkt. Wilt u hulp of inspiratie bij het opstarten van een  handwerkstuk dan is deze ochtend  geschikt voor u. Voor beide groepen is de toegang gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Rollatorwandelingen Nieuwleusen houden u mobiel.

De eerstvolgende rollatorwandeling in Nieuwleusen plaatsvinden op dinsdag 19 september a.s. We beginnen om 13.30 uur vanaf de Olmen aan het Oosterveen 21 te Nieuwleusen. Er wordt eerst een wandeling gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met ieders mogelijkheden. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de wandelingen.

Na afloop wordt even nagepraat in de ontmoetingsruimte van de Olmen onder het genot van een kopje koffie/thee (a € 1,00). Aan de wandeling zijn verder geen eigen bijdragen verbonden.

Wandelen is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, het is ook altijd leuk en gezellig om samen met anderen een activiteit te ondernemen.

Woont u in de Dalfsen en heeft u belangstelling om me te doen aan rollatorwandelingen dan bent u iedere donderdagochtend welkom om 10.00 uur bij de fysiotherapie aan het Pleijendal te Dalfsen.

Aanmelden is wenselijk (tel.: 088-8508800 of mail: welzijndalfsen@landstede.nl) maar is niet strikt noodzakelijk.

 

Recreatieve scootmobieltochten Dalfsen

Landstede Welzijn organiseert de eerstvolgende maandelijkse recreatieve scootmobieltocht op woensdag 20 september a.s. vertrek om 13.30 uur vanaf de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen.

Enthousiaste vrijwilligers hebben een mooie tocht uitgezet van 20-25 km. De vrijwilligers zijn allen gecertificeerd verkeersregelaar. Halverwege zal een koffie/thee-stop worden gehouden op een geschikte locatie.

Iedere scootmobielrijder is van harte welkom om deel te nemen aan deze tocht. Eigen bijdrage, voor koffie en organisatie, is € 5,00 p.p. Opgave is wel verplicht. Dit kan tot maandag 18 september 2017 bij Landstede Welzijn Dalfsen, tel.: 088-8508800 of email: welzijndalfsen@landstede.nl U dient bij opgave ook een telefoonnummer van een contactpersoon door te geven.

Artikel delen: