Samenwerking “t Zand en De hulskampen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Samenwerking “t Zand en De hulskampen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Philadelphia en Zorgspectrum ’t Zand ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor De Hulstkampen in Nieuwleusen. Op 12 september 2017 ondertekenden Tamara Ritsema, bestuurder Zorgspectrum ‘t Zand en Anita Schemmekes-Bultman, regiomanager cluster Werk- en Begeleiding Philadelphia.

 

Philadelphia en Zorgspectrum ‘t Zand hebben in de overeenkomst afspraken gemaakt over  de wijze van samenwerken  in de Hulstkampen. De samenwerking is in gang gezet toen vorig jaar het LeerWerkCentrum Vechtdal (LWC) in Dalfsen vroeg of er in De Hulstkampen vrijwilligerswerk te doen was  voor een tweetal cliënten. In februari 2017 is dit uitgebreid naar een groep van 6 cliënten met een begeleider, die een dag per week in de Hulstkampen ondersteuning bieden.

 

Cliënten van Philadelphia helpen bij de spelletjesmiddag en in de huiskamers. Ze doen boodschappen, ondersteunen de schoonmaak en de restauratieve dienst. Voor beide partijen is de samenwerking een waardevolle ervaring.  Het was gaandeweg ontdekken welke ondersteuning Philadelphia kon bieden. Hierbij is gekeken naar wat de Hulstkampen behoefte aan had en wat past bij de individuele cliënt van Philadelphia. Cliënten gaan met plezier naar hun werk.

 

Ze ervaren het werk in de Hulstkampen als een stukje echte werkervaring. “Super leuk wat ik hier doe” , “fijn om iets te doen voor en samen met bewoners”, zo luiden  reacties van cliënten.  Het is mooi om te zien hoe de cliënten groeien in hun taak en in zo korte tijd al een plekje hebben verworven.  Ook al werkt  Philadelphia in het land samen met  verschillende zorgcentra, voor de Hulstkampen en een aantal  cliënten was de samenwerking nieuw. De ervaring is dat het een proces  is en blijft van naar elkaar luisteren en elkaars krachten ontdekken.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Samenwerking “t Zand en De hulskampen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto