Jonge acteurs (10-14 jaar) gezocht - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Jonge acteurs (10-14 jaar) gezocht

DALFSEN – Jonge acteurs (10-14 jaar) gezocht voor voorstellingen over kindsoldaten. De musical Wortels was vorig seizoen een groot succes. Er staat nu weer een tweede (kleiner) theaterproject op stapel waarvoor we spelers zoeken om een indrukwekkende voorstelling over oorlog en vrede te maken.

Het kind en de soldaat
In samenwerking met Amnesty International afdeling Dalfsen en de jeugdtheaterschool Dalfsen zal op de Dag van de rechten van het kind, 20 november, de muziektheatervoorstelling “Het kind en de soldaat” opgevoerd gaan worden. Deze voorstelling wordt gekoppeld aan een educatief bezoek over oorlog en kinderen aan de deelnemende basisscholen van de gemeente Dalfsen.

 

Geen musical zonder spelers, en daar zijn we nu naar op zoek.
We zijn op zoek naar 11 kinderen, 6 jongens en 5 meisjes van 10 t/m 14 jaar die makkelijk teksten kunnen leren en toonvast kunnen zingen.

 

Planning
We starten 25 september met repeteren, op maandagavonden van 18:00 – 20:00 uur, locatie De Stoomfabriek. Omdat er een korte productietijd is, zal je alle maandagen aanwezig moeten zijn. Daarnaast verwachten we, zoals bekend, dat je thuis je teksten leert en goed voorbereid naar de repetities komt.
Op 19 november is er een laatste doorloop en op 20 november de benefiet voorstelling. Vervolgens op dinsdag 21 en donderdag 23 november zijn er per dag drie voorstellingen die onder schooltijd gespeeld gaan worden. Het publiek tijdens deze voorstellingen zal bestaan uit kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Dalfsen. Houd er wel rekening mee dat je twee dagen overdag beschikbaar moet kunnen zijn, hiervoor moet je eerst toestemming vragen van jouw school.

 

Het verhaal
De musical speelt in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het is een oorlog waar soldaten van 13, 14 jaar geen uitzondering zijn. We schrijven 1915. Men is overeengekomen dat er op 25 december een etmaal lang niet wordt gevochten. Vlak voor het bestand ingaat, vindt er nog een heftige schotenwisseling plaats, met doden en gewonden als gevolg. Tijdens het bestand ontmoeten vriend en vijand elkaar en een generaal vertelt het indrukwekkende verhaal van Het kind en de soldaat. Als het verhaal eindigt, is ongemerkt het kerstbestand verlopen. Eigenlijk moeten ze nu weer oorlog gaan voeren of is het mogelijk dat de generaal nog een keer het kerstverhaal vertelt…

 

Opgeven
Heb je belangstelling om in deze musical te spelen en heb je genoeg tijd en energie beschikbaar om vanaf september tot en met november te repeteren en belangrijk, denk je op 21 en 23 november vrij van school kunt krijgen om de voorstellingen te kunnen spelen, en kun je toonvast zingen, stuur dan een mail naar info@jeugdtheaterschooldalfsen.nl. Vermeld in die mail duidelijk je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de school en groep/klas waar je in zit. Doe dit voor dinsdag 19 september. Wij verzamelen alle aanmeldingen en maken op basis daarvan een selectie van de 11 kinderen die daadwerkelijk in de voorstelling gaan spelen. zodra deze cast bekend is, nemen we weer contact met je op.

Artikel delen:
Foto 1