Genieten van Chansons in De Stoomfabriek

Genieten van Chansons in De Stoomfabriek

Op de radio hoor je ze nog maar zelden… maar wat zijn ze mooi, de chansons van Edith Piaf en Jacques Brel, de liederen van Marlène Dietrich en Hildegard Knef. Je waant je weer in andere tijden, zeker bij de muziek die woensdag de 20e in de Stoomfabriek te horen is.

 

Chansonnière Annemiek van Bussel en gitarist Erik Raayman zetten daar samen die sfeer moeiteloos voor u neer. En passant piepen tussen de Franse teksten kleine eigen vertalingen door. Voor dit lichte en mooie muzikale programma kunt u nog kaarten reserveren.

 

“Wilkommen, Bienvenue, Welkom” door Annemiek van Bussel en Erik Raayman.

Woensdag 20 september, De Stoomfabriek

Over Annemiek van Bussel:

Annemiek begon haar muzikale carrière met het schrijven en vertolken van Nederlandse cabareteske muziek, op de grondvesten van de ouderwetse smartlap. Samen met theater- en muziekvrienden organiseerde ze ook variété-avonden, die onder de naam “Tjonge Jonge Jonge” in en rond Zwolle grote belangstelling trokken. Naast ruimte voor het komische lied was in de variété opzet ook ruimte voor een mooi chanson.

In 2004 debuteerde zij met een volledig programma rond Franse en Duitse chansons. In het vertolken daarvan heeft zij onder andere nog les mogen krijgen van de in 2016 overleden Brecht-diva Gisela May. 

Met haar verhalende stijl en donkere timbre haalt Annemiek de muziek van toen naar de tijd van nu. Inmiddels zingt zij ook eigen vertalingen van dit rijke repertoire, die de zeggingskracht van de muziek nog meer versterken. Ook haar eigen teksten krijgen steeds meer ruimte – in de voorstelling “Meisjes van 50” die in 2018 in premiere zal gaan, keert Annemiek terug naar het Nederlandse lied.

Over Erik Raayman:

Jazz- en klassiek gitarist Erik begeleidde in het verleden o.a. Liesbeth List en Henk Elsink, en op dit moment Ernest Beuving. Hij voorziet de stukken van nieuwe klanken. De combinatie met Annemieks zang heeft een haast jazzy feel.

Artikel delen: