In gesprek met………….. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

In gesprek met…………..

VILSTEREN – Door Erna Ekkelenkamp – Tweede Kamerleden CDA en VVD maandelijks samen in gesprek met kiezers uit regio De landelijke politiek een ver-van-mijn-bed-show? Niet als het aan Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD) ligt.

 

De Vechtdalpolitici sloten al direct na de verkiezingen een coalitie en weten elkaar goed te vinden. Omdat zij het belangrijk vinden om met hun kiezers in gesprek te blijven, houdt het duo eenmaal per maand op een zaterdag gezamenlijk een ronde tafelgesprek voor inwoners.

 

Afkomstig uit het Vechtdal willen de Kamerleden de band met hun regio versterken. Door te weten wat er speelt, kunnen zij het Vechtdalgeluid laten klinken in Den Haag. Toch is het spreekuur volgens Maurits von Martels niet alleen een kwestie van ‘halen’. “Als volksvertegenwoordiger zit je in Den Haag voor je achterban. Dan moet je wel weten wat voor hen belangrijk is en wat er speelt”, vindt hij. “Anderzijds kunnen we ons ook voorstellen dat er veel vragen leven over de politiek. Daarover willen wij graag uitleg geven.”

 

Als ontmoetingslocatie heeft de Vechtdalcoalitie gekozen voor De Klomp in Vilsteren. In een informele sfeer kunnen inwoners en ondernemers uit het Vechtdal aanschuiven bij de beide Kamerleden en onder het genot van een kop koffie van gedachten wisselen over alles wat hen bezighoudt. Dat beiden niet tot dezelfde politieke kleur behoren maakt voor hen niet uit. “We zijn beiden kamerlid en we hebben allebei zo onze eigen expertise. Wat dat betreft vullen we elkaar goed aan”, zegt Malik Azmani. “Mochten we op bepaalde vragen geen antwoord weten, dan weten we de weg in Den Haag en kunnen het snel bij de juiste persoon neerleggen.”De ontmoetingen vinden plaats op zaterdag 23 september, 28 oktober en 2 december van 10:00 tot 12:00 uur bij De Klomp in Vilsteren.

 

Artikel delen:
Foto 1