Ruime overwinning ASC’62 Vrouwen 1 - Foto: eigen geleverde foto

Ruime overwinning ASC’62 Vrouwen 1

DALFSEN – Zaterdag 23 september moesten de vrouwen aantreden tegen het Friese VIOD vrouwen 2. De Friezinnen begonnen goed aan de wedstrijd met veel balbezit, maar wist zich geen kansen te creëren. Als ASC’62 in balbezit kwam was het veel gevaarlijker en dat leidde ook tot diverse kansen.

In de 21e minuut was het raak toen Anniek Westerhof een prima voorzet gaf en goed werd afgerond door Ingrid Lans. ASC kreeg een strafschop toegewezen maar deze slap ingeschoten bal werd gestopt door de keepster van VIOD.  Hierna kwamen er nog een aantal mogelijkheden om de score te verhogen maar deze werden niet benut.

Toch was Alie Tempelman-Mol die de bal binnen schoot in de 35e minuut 2-0. Op slag van rust weer een prima voorzet vanaf de linkerkant , ditmaal door Daniëlle Pierik werd hard ingeschoten door wederom Ingrid Lans. Ruststand 3-0

Na de rust probeerde VIOD nog terug te komen in de wedstrijd maar ze wisten niet veel kansen te creëren. Met hulp van een misverstand in de verdediging werd het alsnog 3-1.

De aanvallen van ASC waren gevaarlijk en moest VIOD een enkele maal aan de noodrem trekken, wat leidde tot een vrije bal op een metertje of 30. Deze werd goed ingeschoten door Susan Borger 4-1. Hierna eigenlijk alleen ASC’62 aan de bal. In de 86e minuut was het wederom Susan Borger die met een mooi diagonaal schot de eindstand bepaalde 5-1.

Volgende week zaterdag een uitwedstrijd naar HTC in Zwolle.