Weer een overwinning vrouwen ASC’62 - Foto: eigen geleverde foto

Weer een overwinning vrouwen ASC’62

DALFSEN – Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van ASC’62 het opnemen tegen het altijd lastige HTC uit Zwolle. De laatste vijf jaar hebben de vrouwen uit Dalfsen nog nooit weten te winnen in Zwolle.

De wedstrijd begon zenuwachtig aan beide kanten met veel onnodig balverlies. In de 7e minuut zette ASC HTC goed onderdruk en kwam de bal bij Daniëlle Pierik, zij schoot geplaatst binnen 0-1.

Na de 0-1 kreeg ASC meer grip op de wedstrijd en liet het goed voetbal zien met vloeiende combinaties. Het kreeg ook nog diverse kansen om de score te verhogen. Maar de bal ging dan voor of over het doel.

In de 2e helft hetzelfde beeld ASC de betere voetballende ploeg HTC probeerde het met lange ballen iets te creëren, maar telkens werden de ballen onderschept door de verdediging van ASC of werden gestopt door de keepster Anne van den Top.

In de 59e minuut een goeie aanval over rechts via Ingrid Lans, zij gaf de bal snoeihard voor en werd via een verdediger van HTC in eigen doel geschoten 0-2.

De resterende tijd kwam ASC’62 niet meer in de problemen en had een verdiende zege geboekt in Zwolle.

Volgende week spelen de vrouwen van ASC een thuiswedstrijd tegen het ook nog ongeslagen Oranje Nassau uit Groningen om 14.30 uur op sportpark Gerner.