USV heeft eerste punt binnen - Foto: eigen geleverde foto

USV heeft eerste punt binnen

NIEUWLEUSEN – Eigenlijk was iedereen na afloop van USV–Twedo het er wel over eens: de 1-1 eindstand deed recht aan de inspanningen van beide ploegen. Het duel was voortdurend in balans. De opening was voor USV.

Ron  Meijerink had een mogelijkheid, maar toen even later een klutsbal op de lat boven Martijn Scheper belandde kwam USV goed weg. USV had de hele wedstrijd veel te stellen met de pas 17-jarige Twedo aanvaller Iwan Immink. De razendsnelle tiener zorgde voortdurend voor dreiging. Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bleven spelen voor de winst. In de 54e minuut kwam USV op voorsprong.

Frank Kuiper jongleerde op de achterlijn en vond Ron Meijerink. De voortreffelijke Twedo doelman Rick Manting was dit keer kansloos (1-0). USV kon slechts 3 minuten genieten van de voorsprong. Bas Chierandjoe kreeg de bal niet lekker weg, de inzet van Immink werd nog gekraakt, maar Daniël Mulder schoot wel raak (1-1). Ook daarna kon het beide kanten op. Met Dennis van der Veen aan de basis van bijna elke aanval kreeg USV kansen. Na een flitsende aanval over de rechterkant schoot Ron Meijerink goed in, maar opnieuw stond Manting in de weg. In de tegenaanval was Twedo weer gevaarlijk,  waarna Niek Hamers in blessuretijd de winnende treffer nog op de schoen had. Maar ook hij kreeg het scorebord niet meer in beweging.

Met de 1-1 heeft USV het eerste puntje in de 3e klasse op zak. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dalen op het programma. Een pittige kluif. De Drentse ploeg wordt door insiders gezien als favoriet voor de titel. Aanvang 14.00 uur op sportpark ’t Grootveld in Dalen.