Sing- and songwriter Esther Groenenberg in de Stoomfabriek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sing- and songwriter Esther Groenenberg in de Stoomfabriek

DALFSEN – Op 27 oktober brengt de Zwolse zangeres en liedjesschrijver in theater de Stoomfabriek een ode aan haar grote idool, de alom bewonderde Amerikaanse zangeres Carole King, onder meer bekend van hits als ‘A Natural Woman’, ‘You’ve Got A Friend’ en ‘The Loco-motion’.

De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er één van. Gedurende de jaren zestig schreef ze talloze hits voor andere artiesten en begin jaren zeventig brak ze door als solo artiest met haar album Tapestry. Dit meesterwerk uit 1971 staat centraal in de voorstelling, aangevuld met de talloze hits die King schreef voor andere artiesten. Uiteraard komt de muziek van haar soulmate James Taylor ook aan bod.

Esther Groenenberg zingt en speelt piano en wordt vergezeld door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beide bekend van de band Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young) en Bas Schouten op gitaar (bandlid The Handsome Poets & Lisa Lois). In het voorjaar van 2017 deed zij een volledig uitverkochte try-out tour, om vanaf oktober 2017 met de echte tour te beginnen. Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die een grote rol speelde in de carrière van King, en zo geven zij de zangeres het eerbetoon dat ze verdient. Esthers bewondering voor deze bijzondere vrouw en haar muziek spat van het podium. Dat het album dit jaar ook nog eens haar 45e verjaardag viert, maakt het nog waardevoller. Met haar prachtige stem en enthousiaste uitstraling neemt Esther u graag mee in de muzikale wereld van Carol King.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij de Primera.

Artikel delen:
Video 1
Video: Carole King a Natural Woman - Esther Groenenberg & band
Foto's 2
Sing- and songwriter Esther Groenenberg in de Stoomfabriek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto