Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 41

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 41

DALFSEN – Dinsdagavond speelde het tweede team uit tegen De Brouwerij 3 in Nieuwleusen. Een onderonsje kun je het net niet noemen maar de spelers kennen door de jaren heen elkaar goed. Prima sfeertje dus. Jan Lindeboom opende tegen Henk Brinkman. En Lindeboom was deze avond beter op stoot dan Brinkman.

 

Regelmatig scorend pakte Lindeboom de eerste overwinning voor het team deze avond. Hij won na 24 beurten met een moyenne van 2.041 terwijl Brinkman 18 van de 43 die hij moet maken tekort kwam. In de tweede partij nam Rein Smit het op tegen Berend Spijker. Smit ging goed van acquit maar kon zijn niveau niet vasthouden. Bij Spijker ging het juist net andersom. Hij kwam steeds beter in het spel en liet weinig liggen voor Smit.

 

Na 31 beurten had Spijker zijn 39 te maken caramboles bij elkaar. Smit moest genoegen nemen met 6 wedstrijdpunten. Hij bleef hangen op 34 van de 49 die hij moet maken. In de slotpartij speelde Albert Holsappel een goede partij tegen Jannie Brinkman. Met een gemiddelde van 1.720 in 25 beurten verdiende hij net als Lindeboom ook 12 wedstrijdpunten. Jannie Brinkman was ook niet op stoot en kwam niet verder dan 25 caramboles van de 37 die zij moest maken. Uitslag 23 – 30 voor De Trefkoele 2.

 

Het derde team speelde een thuiswedstrijd tegen De Poedel 1 uit Meppel. En dat thuisgevoel gaf ze kennelijk vleugels want ze wisten alle drie hun partij winnend af te sluiten. Henk Krol ondervond weinig tegenspel van Klaas Dunnink. Maar goed ook, want Krol won pas na 35 beurten met een gemiddelde van 1.171 en Dunnink miste 10 van de 39 caramboles die hij moest maken en hij kreeg 7 wedstrijdpunten voor zijn inzet. Roelof Bergman was beter in vorm.

 

Al na 27 beurten, waaronder eentje met een mooie serie van 10, had hij zijn 39 te maken caramboles op het scorebord staan. Tegenstander Berry Bergman kwam, net als Dunnink, ook 10 caramboles tekort en verdiende daarmee dus ook 7 wedstrijdpunten. Om de maximale winst binnen te halen voor het team moest Eric Analbers zijn tegenstander Henk de Boer verslaan en dat deed Analbers met een mooi moyenne van 1.541 in 24 beurten. De Boer miste 7 van de 39 caramboles die hij moest maken een kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag 36-22 voor De Trefkoele 3.

 

Vrijdagavond zakte het vierde team de IJssel af naar Kampen om het daar op te nemen tegen Reijersdam 3. Maar ze zakten niet door de mand want ze wisten alle drie hun partij met mooie gemiddelden af te sluiten. Gerard Verhaar won in de eerste partij in 25 beurten met een gemiddelde van 1.560 van Herman Segveld die niet verder kwam dan 20 van de 41 caramboles die hij moest maken. En dan Joop van Eldik: hij won in slechts 22 beurten met een moyenne van 1.500. Hij was goed op stoot maar dat was ook wel nodig want zijn tegenstander Patrick Koster kwam maar één carambole tekort om er nog een gelijkspel van te kunnen maken. Derde man Henk Dijk had geen tegenstandster aan Marja Heeringa. Van Dijk won in 32 beurten met een gemiddelde van 1.031 en Heeringa kwam niet verder dan 10 van de 25 caramboles die zij moest maken. Kortom, een mooie overwinning met klinkende cijfers van 17-36 voor het vierde team.

 

 

 

Artikel delen: