Diabetesmarkt Lemelerveld

LEMELERVELD – Kom naar de diabetesmarkt bij Apotheek Lemelerveld op donderdag 16 november van 9.30 tot 12.30 uur
Apotheker, diëtiste, fysiotherapeut, praktijkondersteuner huisarts en Stichting Welzijn laten samen zien wat we voor u kunnen betekenen.
Samen zorgen we voor een betere gezondheid en kwaliteit van leven, waar mogelijk minder medicatie, gunstigere bloedwaarden, een lager zorggebruik en lagere zorgkosten. Gratis meting van bloedsuiker (op afspraak), BMI en een Fittest.

 

Diëtiste

Gezond eten bij diabetes, daar wordt veel over gezegd en geschreven. Door verstandig te eten houd je namelijk je bloedsuikerwaarde beter in balans.  Maar hoe weet je nou wat echt goed voor je is want er worden veel fabels over voeding verteld. Hoe zit dat nou eigenlijk precies met de koolhydraten? Zijn ze nou wel of niet goed? Als diëtist van Dietistengroep NL wil ik je graag vertellen wat de nieuwste voedingsrichtlijnen voor diabetes zijn en kan ik vragen hierover beantwoorden. Tevens wil ik laten zien welke dranken je beter kunt vermijden.

 

Fysiotherapeut: waarom is bewegen belangrijk?

Een gezonde leefstijl helpt uw bloedsuiker te verbeteren. Een half uur bewegen per dag zorgt voor een positief effect op je gezondheid. Dat geldt altijd, maar zeker bij diabetes type 2. Bewegen brengt hart en bloedvaten in een betere conditie, houdt spieren en bloedvaten soepel en de bloeddruk op peil. Bewegen laat de insuline beter werken en daardoor de bloedsuiker dalen.

Zoek een beweging op die bij u past. Binnen of buiten? Alleen of samen? Intensief of gelijkmatig? U kunt altijd vragen naar de mogelijkheden die er zijn.

 

Met een paar kleine aanpassingen ga je al meer bewegen:

  • Pak vaker de fiets in plaats van de auto.
  • Neem de trap in plaats van de lift.
  • Parkeer de auto een stukje verder weg en loop het laatste stukje.
  • Maak na het eten een kleine wandeling.
  • Ga (vaker) lopen met de hond, eventueel met die van je buren
  • Stel je stappenteller op je mobiele telefoon in
  • Probeer iedere dag 10.000 stappen te zetten.
  • Bel je vaak? Ga dan niet zitten, maar blijf staan en loop rond.

 

 

Stichting Welzijn Lemelerveld

Welzijn Lemelerveld heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten op het gebied van gezond bewegen. Dit zijn fysieke activiteiten zoals gymnastiek, fietsen, Nordic Walking, Tai Chi en wandelen. Maar ook activiteiten die fysiek minder zwaar zijn zoals biljarten, bingo, bridge, handwerken, kaarten, koersbal, sjoelen, jeu de boules en er is een koor ‘De Herfstklanken’. Lijkt u één of meerdere activiteiten leuk, of wilt u meer informatie?

Wij zijn aanwezig op de diabetesmarkt en hebben voor elke activiteit

een flyer met hierop de dagen, tijden en kosten

van een activiteit. Kom gezellig langs!

 

 

 

Praktijkondersteuners huisartsen praktijk Lemelerveld

In ons zelfstandig spreekuur, onder supervisie van de huisartsen, behandelen en begeleiden wij de patiënten in onze huisartsenpraktijk. In ons spreekuur zien we naast de patiënt met diabetes ook patiënten met astma of COPD en mensen die een hart- en vaatziekte, verhoogde bloeddruk en/of een verhoogd cholesterolgehalte hebben.

Samen met de patiënt werken we naar een gezonder leefpatroon. Ter sprake kan komen het bewegen, gewicht, rookgedrag, alcoholgebruik en eetpatroon. Door aanpassing of doorbreken van een bepaald leefpatroon is er een grote gezondheidswinst te behalen. Met als resultaat een betere kwaliteit van leven en soms minderen of staken van medicatie.

 

Apotheek Lemelerveld

Bij de apotheek kunt u terecht voor al uw vragen over medicatie. We kunnen u adviseren en helpen uw medicatie op de juiste manier in te nemen. Tijdens de diabetesmarkt beantwoorden we graag uw vragen.

U kunt op deze dag kosteloos uw bloedsuiker laten controleren. Dit kan tussen 9.00 en 17.00 uur. Wij nodigen u uit een afspraak te maken. U neemt contact met ons op via 0572 370521, info@apotheeklemelerveld.nl of kom langs in onze apotheek.

 

 

Graag tot ziens tijdens de diabetesmarkt.

Apotheek Lemelerveld, Diëtisten groep NL, Fysiotherapiepraktijk Lemelerveld, Huisartsenpraktijk Lemelerveld en Stichting Welzijn Lemelerveld.

Artikel delen: