Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?

Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?

DALFSEN – Menig Dalfsenaar is tig keren langs die panden gereden van Robos. Zaterdag is het je kans om eens binnen te kijken. Het is in de horecawereld een enorm groot bedrijf van naam. Ze leveren heel veel meubelen aan de horeca, niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten.

In september 1979 zet de oprichter van ons bedrijf, Roel Bosch, zijn eerste stap op weg naar het ondernemerschap als agent voor tuinmeubelfabrikanten onder de naam Roel Bosch Agenturen. Leveringen aan warenhuizen, postorderbedrijven, tuincentra en tuinmeubelspeciaalzaken zijn de basis voor Roel Bosch Handelsonderneming, waarin vanaf 1983 niet alleen tuinmeubelen  vanuit voorraad geleverd worden, maar ook een assortiment tuinartikelen.

De exclusieve import van terrasmeubelen uit Spanje en Italië zijn daarna de eerste stap in de richting van de horeca. Door de overname van Hoffscholze Meubelen uit Zwolle in 1986 wordt de collectie uitgebreid met een compleet assortiment binnenmeubilair van het merk Spahn Stadtlohn; nog steeds een van de pijlers van ons bedrijf. Onder de naam Roel Bosch Hoffscholze BV wordt  vanuit het nieuwe pand in Zwolle vanaf dat moment het accent gelegd op de levering van meubelen aan de horeca.

De gestage groei heeft dan ook weer een verhuizing tot gevolg. In 1991 wordt een nieuw pand betrokken in Dalfsen. Met een vloeroppervlak van circa 2.500m2, magazijn en kantoren, is Robos Horeca & Projectmeubelen BV niet alleen voorbereid op de toekomst, maar heeft ook de nieuwe naam zijn intrede gedaan. Uit de nieuwe bedrijfsnaam Ro(el)bos(ch) valt nu eenvoudig af te leiden wat de oorsprong is.

In 2001 doet de nieuwe generatie Bosch zijn intrede in de directie. Sascha Bosch, al werkzaam als verkoopleider binnen het bedrijf, wordt dan mede eigenaar. Het internationale karakter van onze klanten vraagt wederom om een aanpassing van de bedrijfsnaam. Deze wordt veranderd in Robos Contract Furniture. In 2003 volgt dan nogmaals een uitbreiding van het magazijn en de kantoren en wordt er een nieuwe showroom gebouwd van 1.000 m2. Het totale vloeroppervlak is dan circa 7.000m2.
Momenteel zijn er circa 20 mensen werkzaam bij Robos. Naast leveringen aan de horeca heeft Robos ook zijn weg gevonden naar bungalowparken, zorginstellingen, openbare gebouwen en cruiseschepen.

Dus Dalfsenaren grijp je kans aan om zaterdag 4 nov. daar even binnen te kijken. Het is absoluut de moeite. U bent welkom tussen 10.00 – 16.00 uur en ook bij de buren op de Vesting, want 5 bedrijven hebben dan een open dag.

Artikel delen:
Foto's 5
Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?
Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?
Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?
Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?