Spitten in het Dalfser verleden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Spitten in het Dalfser verleden

DALFSEN –  Spitten in het Dalfser verleden tijdens cursus Archeologie. Dalfsen is in de ban geraakt van het verleden sinds er spectaculaire archeologische vondsten zijn gedaan. Omdat dit bij Landstede Welzijn naadloos aansluit bij het thema zingeving en het perspectief “Een leven lang leren” organiseert deze organisatie nu een cursus Archeologie.

Deze wordt uitgevoerd in samenwerking met de Historische Kring Dalfsen op de woensdagmiddagen 15, 22, 29 november en 6 december van 14.00 – 16.30 uur. Archeoloog Niels Bouma, die de opgravingen in Dalfsen leidde, vertelt het nodige over het waarom van de opgravingen, wat eraan vooraf gaat en hoe bepaald wordt waar gezocht wordt. Daarbij wordt uitgebreid ingegaan op de archeologie in en rond Dalfsen.

 

 

Ook wordt ingegaan op de resultaten van de opgravingen en wat die ons vertellen over de geschiedenis van de regio Dalfsen en daarbuiten, vanaf de steentijd tot nu. Wat is de betekenis van deze vondsten, zowel nationaal als internationaal en hoe bijzonder zijn deze vondsten nu echt? Zeggen de vondsten ook iets over verbindingen met andere volkeren of stammen elders in Nederland of Europa? Tot slot zal ook ingegaan worden op de vraag wat er na een opgraving met de vondsten gebeurt en waar ze naar toe gaan.

 

De cursus – opgezet als een hoorcollege met veel ruimte voor vragen – vindt plaats in de ruimte van de Historische Kring in de Trefkoele+ te Dalfsen. Daar kunnen tal van boeken worden geraadpleegd en staan enkele van de opgegraven voorwerpen in vitrines opgesteld.
Eigen bijdrage € 50,00 p.p.
Er kunnen maximaal 25 personen meedoen. Als de belangstelling groter is wordt de cursus herhaald. Aanmelden kan bij Landstede Welzijn, tel. 088-8508800 of email: welzijndalfsen@landstede.nl .

Artikel delen: