’t Denk-Gelag over orgaandonor

DALFSEN – ’t Denk-Gelag  17 november in de Trefkoele + thema dit keer: Iedereen orgaandonor! Met deze uitdagende stelling gaat  ’t Denk-Gelag vrijdag 17 november de discussie aan tussen de aanwezigen en André Broeks,  donatie coördinator Isala.

Over orgaandonatie na overlijden bestaan veel beelden en vooronderstellingen. Maar wat is orgaandonatie eigenlijk? Hoe vaak komt het voor? Waarom is het belangrijk om je te registreren in het Donorregister, ongeacht de keuze die je maakt? Als iedereen donor is, is het probleem nog niet opgelost. Wil jezelf een orgaan ontvangen, als jezelf bezwaar maakt. En hoe worden verwanten betrokken bij de beslissing als een dierbare is overleden? Het gaat om kwetsbare momenten waarbij zorgvuldig handelen en aandacht  voor verwanten belangrijk is. Donatie coördinator André Broeks vertelt graag meer over de wijze waarop Isala met orgaandonatie omgaat.

 

In ’t Denk-Gelag, opereert  onder de koepel van Landstede Welzijn, kunnen bezoekers hierover ongedwongen van gedachten wisselen. Iedereen is weer van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur en zal om 22.00 uur afgelopen zijn. Napraten kan altijd. Kom allemaal naar het pluscafé van de Trefkoele+ in Dalfsen en stel de vragen die u altijd al had willen stellen en ga de discussie aan. Daar staat ’t Denk- Gelag om bekend. De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u ook?

 

Voor eventuele informatie: Tineke de Vries, tel. 06-25363195

 

Artikel delen: