Omwonenden bouw Pniël zeer teleurgesteld

DALFSEN – De omwonenden van de bouw van 21 appartementen op de locatie van Pniël in Dalfsen zijn zeer teleurgesteld in de wijze waarop het project tot stand is gekomen Voor de raadscommissie vergadering van gisteravond hadden zich drie insprekers gemeld.

De heer Boiten, een van de omwonenden vond het gebouw van drie verdiepingen op deze locatie veel te hoog, en geeft aan ondanks toezeggingen van woningstichting Vechthorst, nooit bij de plannen betrokken te zijn geweest. Al vanaf april 2016 zijn we in contact met Vechthorst, dit naar aanleiding van een artikel in het magazine Dalfsennet. Wij zijn ons van die plannen rot geschrokken.

Maar ook daarna heeft Vechthorst nooit met ons gesproken, tot we in juli een uitnodiging kregen en op die bijeenkomst bleek dat dit het definitief plan was. Wij kunnen niet akkoord gaan met een appartement gebouw van 11,5 meter hoog, met veel inkijk in onze tuin en mogelijk een spiegeling van een 8 meter hoog raam. Wel is er daarna gesproken over een erfafscheiding. Wij voelen ons voor het blok gezet voor de gevolgen als wij de bouw tegen houden.

Ook mevrouw van der Meer, wonende tegenover het bouwplan was onaangenaam getroffen met het plan. Nooit heb ik woningen tegenover mij gehad, straks kijken ze mij de aardappels uit het bord en stelt als eis dat er minimaal een bouwlaag af gaat.

De heer en mevrouw Brinksma kwamen in 2016 af op een te koop staande woning, direct grenzend aan het plein van Pniël. Voor de koop hebben we contact gezocht met Vechthorst, maar toen zou er nog geen plan zijn. In de hoop dat het goed ging toch de woning gekocht en vanaf begin dit jaar vrijwel maandelijks met Vechthorst gebeld, maar zodra er meer bekend was zouden de bewoners geïnformeerd worden.

Tot juli, op de bijeenkomst bleek dat er geen wijzigingen meer mogelijk zijn, anders zou de bouw niet doorgaan en was er 2,5  jaar voor niets aan een plan gewerkt. Ook bij ons is er volledig zicht op de tuin en in de woning vanuit zeven ramen, terwijl wij in ons uitzicht worden belemmerd. We hadden graag meegedacht met het plan. Dit plan past niet in onze historische straat, een van de oudste straten van Dalfsen.

Maar waarom is er dan niet eerder contact gezocht met de omwonenden was de reactie van de raadsleden, dit wordt besproken in een volgend agendapunt van de vergadering.

WvdV

Artikel delen:
Foto 1