Groene Twinkeling 2018 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Groene Twinkeling 2018

Wie uit ondernemend Overijssel weet bedrijfsvoering en biodiversiteit te verbinden? Laat het ons weten! Misschien wint jouw favoriete bedrijf de Groene Twinkeling 2018. Wees er snel bij want inschrijven kan tot 26 november.

EEN BEDRIJF INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Of tip ons en laat hier een berichtje achter

 

Criteria Groene Twinkeling 2018

Een bedrijf komt niet zo maar in aanmerking. Daar moet je wel iets voor doen. We willen weten welke aantoonbare maatregelen of activiteiten er zijn genomen en wat het (meetbare) effect daarvan is op biodiversiteit. Ook zijn we nieuwsgierig naar de dieperliggende gedachte van de ondernemer om geld of tijd te investeren ten behoeve van biodiversiteit. Het inschrijfformulier geeft genoeg ruimte om dit te beschrijven. Tip: Innovatie en kennisoverdracht in relatie tot biodiversiteit wegen extra!

(Let op: verwar biodiversiteit niet met duurzaamheid. Dat zijn twee verschillende onderwerpen.)

Pleit ook voor biodiversiteit. Doe mee!

Door verzuring (ammoniak en stikstofoxiden), verdroging en versnippering verdwijnen planten en dieren uit onze leefomgeving. Samen zetten we ons in om deze achteruitgang van biodiversiteit een halt toe te roepen. Een bedrijf kan al eenvoudig een bijdrage te leveren. Een klein begin is al een goed begin door op de bedrijfslocatie biodiversiteit tastbaar te maken. Dat kan door bijvoorbeeld het zaaien van wilde inheemse bloemen, het planten van fruitbomen in plaats van struiken of het aanleggen van een houtwal of bosje. En laat het vooral onderwerp van gesprek zijn en blijven. Dergelijke concrete activiteiten kunnen groeien naar verankering van aandacht voor biodiversiteit in bestaande managementsystemen.

Belangrijke data

  • 25 oktober tot 26 november periode van inschrijving
  • 15 december bekendmaking 3 genomineerden
  • 26 januari uitreiking Groene Twinkeling 2018 tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit.

Vragen? Neem hier contact met ons op!

Artikel delen:
Foto's 2
Groene Twinkeling 2018 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto