Discussieavond Salland Biologisch uitverkocht

SALLAND – HEINO – Discussieavond 20 nov. Heel Salland Biologisch uitverkocht. 20 november is het zover, dan trapt Heel Salland Biologisch af, om in tien jaar in heel Salland zowel de producent als de consument biologisch te krijgen.

 

De alarmgroep doet dat met een avond in het Dorpshuis van Heino met voor de pauze een aantal belangwekkende sprekers en na de koffie ruimte voor discussie. Voor de avond is zo veel belangstelling dat die op voorinschrijving al vol is. Heel Salland Biologisch overweegt daarom een tweede avond te organiseren.

De tongen los
Heel Salland Biologisch heeft al heel wat tongen los gemaakt. “We hebben zelf eigenlijk alleen nog maar bekendmakingspersberichten naar buiten gebracht en de avond aangekondigd, dat leidde tot veel aandacht, van voor- en tegenstanders, van agrariërs en burgers. Er blijken meningen genoeg,” stellen Henk Aa, Jan Overesch en Harrie Kiekebosch van de alarmgroep. “We willen benadrukken dat we ons richten op de aarde en het voedsel. Daarvoor is het echt tijd dat we de alarmbel luiden. De manier waarop we nu met het land omgaan, dat kan niet langer meer. We willen, nee we móeten met spoed een andere weg inslaan. We zijn ons er van bewust dat dat de sector pijn kan doen. Maar er zijn alternatieven! Onze hoofdgast maandagavond dr. ir. Hans van Grinsven, wetenschappelijk onderzoeker Landbouw en Milieu bij het planbureau voor de Leefbaarheid, zal dat uitleggen.

 

Artikel delen: