Ledenavond Club van 100 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Ledenavond Club van 100

NIEUWLEUSEN  – Gezellige ledenavond Club van 100 met historisch tintje. Vrijdag 17 november werd de jaarlijkse ledenavond van de Club van Honderd gehouden. Het officiële gedeelte van de uit 66 leden tellende Club van 100 stond in het teken van aflossing van de wacht.

 

 

Annelies Westerik-Kooiker volgt Gerrit Jan Visscher op als voorzitter van een groep leden die enkele elftallen ondersteunen om hun voetbaldoelen te realiseren. De financiële ondersteuning van deze club is altijd teamgericht. Dit alles onder het motto “Hogerop met eigen Talent “.

 

Gerrit Jan was 12,5 jaar voorzitter, van de door Willem de Weerd, Menno Hoekstra en Hilbert Heuvelman, opgerichte club. Gerrit Jan heeft zijn rol altijd met veel plezier vervuld. Hij heeft sportieve ups en downs beleefd, maar kijkt tevreden terug. Annelies gaat de uitdaging vol vertrouwen aan. Met haar hoopt de Club van 100 verdere verjonging in te zetten.

 

De aanwezige leden gingen akkoord met het jaarverslag 2016-2017 en stemden in met de toekomstplannen van het bestuur. Deze plannen zijn in grote lijnen hetzelfde als de afgelopen seizoenen: teamondersteuning van het 1e, 2e, JO19 1 (A1) en Vrouwen 1. Verder is er al weer begonnen met het geven van cijfers voor de titel “speler van het seizoen” en ook het “talent van het seizoen” zal weer gekozen worden.

 

Na een korte pauze ging freelance sportverslaggever/ presentator Evert Jan Pasman in gesprek met Alie Kaal–Bosch en Klaas Schuurman. Dit zijn dochter en zoon van medeoprichters en ereleden Evert Bosch en Gerrit Jan Schuurman. Zij namen de aanwezigen, in het kader van het 60-jarig bestaan van S.V Nieuwleusen, mee terug naar de beginjaren van onze voetbalclub. Evert voetbalde bij USV en wilde een zaterdagafdeling binnen onze zustervereniging oprichten. Gerrit Jan keepte in zijn jeugdjaren ook wel eens stiekem op zondag. De plannen voor een eigen zaterdagvoetbalclub werden verder uitgewerkt aan de keukentafel aan de De Rollecate / Spoorzone en omgeving, dit met Evert Bosch als grote inspirator. Bakkersknecht Bertus Goutbeek was als venter de langs de deur ook spelers vroeg bij de nieuwe club te komen voetballeng. Hij verzorgde ook de 1e trainingen in het Staatsbos. Namen van bestuurders Klaas Kouwen (1e voorzitter) Hendrik Jan Timmerman, politieman Gerrits, Arend Huzen, Geert Vrieling, Gosse Hoekstra, en Theus v.d. Brink kwamen voorbij. Voetballen achter de BAM, aan de Paltheweg en in het Noorderpark. Er werden verhalen verteld over het clubhuis van Henk Hoogenboom, de theekannen ophalen bij mevrouw Goutbeek. Alie en Klaas vertelden trots over hun kinderen en kleinkinderen die volop betrokken zijn bij hun club.

 

Deze verhalen zorgden voor grote enthousiasme bij de aanwezigen. In een rondgang vertelde iedereen over zijn of haar 1e herinneringen aan S.V. Nieuwleusen. Zo kwamen wij erachter dat de bestuurslid Gerrit Klompjan spelers met zijn auto meenam naar de trainingen uit de Tolhuis- en Hooilanden. Gosse Hoekstra en Wim Ruinemans vertelden over het stratenvoetbal in Het Hooiland voor 1 augustus 1957 en wedstrijden op zaterdagavond tussen De Molenmeppers, Molenbuurt en Oudleusen. Verder kwamen er veel leuke anekdotes voorbij. Kortom een boeiende avond, die afgesloten werd met een gezellig nazitten aan de bar bij Alie en Johan de Weerd.

 

Namens de Club van 100 iedereen bedankt.

Artikel delen: