Handbalsters Morrenhof Jansen Dalfsen, winnen wedstrijd tegen Italië

DALFSEN – In verband met het Wereldkampioenschap komende maand in Duitsland, ligt de Nederlandse handbalcompetitie bij de dames een paar weken stil.

Als het nationale team van Italië bij het begin van die periode op zoek is naar een extra tegenstander (op 23 november spelen zij ook de “uitzwaaiwedstrijd” tegen het Nederlands team), dan is die snel gevonden in Morrenhof Jansen Dalfsen. Voor een gewone doordeweekse dinsdag is de tribune van de Trefkoele+ met zo’n 300 supporters goed gevuld. De stemming zit er gelijk in en de Italiaanse dames zijn blij verrast als zij in vloeiend Italiaans door de speaker welkom worden geheten en voorgesteld.

Aan de wedstrijd is nauwelijks te merken dat het “maar” een vriendschappelijk duel is: beide teams gaan vol voor de overwinning. Nadat Larissa Nusser de score voor Dalfsen opent, neemt Italië brutaal een 1 – 3 voorsprong, onder andere door een 7 meter-score van Rafika Ettaqui. Dit kunstje zou zij uiteindelijk nog 8 keer herhalen (een 90%-score uit 7 meters), tegen 3 scores vanaf 7 meter door Dalfsen (wel 100%). Het verschil blijft een hele tijd 1 of 2 punten, totdat Italië uit weet te lopen naar 4 punten voorsprong (5 – 9) na ruim 12 minuten spelen. Halverwege de eerste helft worden alle Dalfser speelsters tegelijk gewisseld (alleen de keepsters spelen ieder zo’n 20 minuten). Verdedigend valt Dalfsen dan ook weer terug op het meer vertrouwde 6-0-systeem. Langzaam kruipt Dalfsen in de stand dichterbij, onder andere door het eerste doelpunt van Lisa Oosterwijk na een lange blessureperiode. Na een sterke eindsprint (5 doelpunten op rij) gaat de rust in met een 15 – 13 voorsprong.

Na de pauze weten de Italiaansen snel weer langszij te komen na een schitterende schijnbeweging van Ilaria Dalla Costa (16 – 16). Dalfsen neemt iedere keer wel weer een voorsprong, maar blijft continu de hete adem van de tegenstanders in de nek voelen.
Nadat Larissa Nusser de 20 – 19 scoort, een prachtig uitgevoerde vlieger, geven de meiden van Morrenhof Jansen Dalfsen de leiding niet meer uit handen. Net als in de eerste helft wordt ook halverwege het tweede bedrijf het hele team gewisseld om iedereen evenveel speeltijd aan het werk te kunnen zien.

Italië wisselt bij een tijdstraf de keepster voor een extra veldspeelster. Dit bevalt blijkbaar zo goed, dat de Italiaanse coach besluit om ook na afloop van de tijdstraf regelmatig het goal leeg te laten om een zevende aanvalster op te kunnen stellen. Een aantal keren weet Dalfsen de bal te veroveren voor de keepster weer terug in haar doel is, maar slechts 1 keer levert dat een doelpunt op.
Het publiek wordt nog verwend met een paar schitterende doelpunten, onder andere een fraaie draaibal vanuit de hoek door Ana Pavkovic en een snoeiharde worp strak in de kruising vanaf de 9 meterlijn door Roos van Leeuwen.

Door een strafworp van Italië in de eindzoemer wordt de wedstrijd afgesloten met een 31 – 28 overwinning. Voor Italië wacht nu een duel met het sterke Nederlandse team. Morrenhof Jansen Dalfsen speelt pas op 9 december de volgende competitiewedstrijd in Geleen tegen Vlug & Lenig. Daarna is de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 16 december om 19.00 uur. Tegenstanders zijn dan de meiden van Handbal Venlo.