Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zusjes Huijsmans in de Media

LEMELERVELD – Naar aanleiding van de opening van het nieuwe cross-seizoen, en de gevulde prijzenkast van de zusjes Huijsmans, lopen ook de aanvragen van kranten, tijdschriften en media gestaag binnen.

In de voetsporen van haar grote zus klimt ze langzaam aan naar regionale bekendheid toe, en werd eerder dit seizoen al Noord Nederlandskampioen tm 8 jaar op de 1000m. Je zou denken dat de prijzen er niet meer toe doen als je kamer vol staat, maar niets is minder waar. Iedere wedstrijd start met de gedachten: ik ga zo snel als ik kan. Podium, of geen podium, genieten doen de dames van het lopen. De bijbehorende trainingen worden met veel plezier bezocht, de prijzen bewonderd en de interviews gegeven. Niet de allerminste als Zapp je vraagt! Komende maanden staan in het teken van de winter, en in de winter geen baan atletiek voor de meisjes Huijsmans, maar crossen! Crossen door de bossen van de prachtige Sallandse heuvelrug tot het verre Hilvarenbeek. Rennen door de blubber, bergen, heuvels en bladeren. Hoe zij dit beleven? Met plezier! Plezier staat in elke sport voorop!

28-10-2017 AVD Cross Dwingelo
Tijdens de AVD cross in Dwingelo, startte de dag met een top verrassing! De warming-up werd gegeven door niemand minder als Olympiër Andrea Deelstra, zij maakte in Rio deel uit van het Atletiekteam. Na nog wat goede tips ( in het zand alleen op je voorvoeten afzetten! ) startte de wedstrijd met de pupillen tm 12 jaar. Uiteindelijk wist Julynn zich in deze groep letterlijk niet staande te houden, en eindigde als 5e bij de meisjes pupillen C met een tijd van 5:14 op de 1km. Naëll liet zich niet kennen en knokte zich in de grote startgroep naar het voorveld. Met een tijd van 4:17 werd ze 3e bij de meisjes Pupillen A 1e jaars.
Nog geen half uur later verscheen Naëll nogmaals aan de start, deze keer tussen de Dames en Heren sprintcross. De organisatie gaf toestemming om te starten “zolang je niet in de weg loopt”. Met haar 1,35meter hoogte en 9 jaren kwam ze nog niet tot de helft van de mannen op de eerste rij die direct na het startschot met dondert geweld de bult af kwamen stuiven. Maar Naëll liet zich niet kennen tussen deze reuzen en eindigde op een zeer verrassende 9e plaats bij de dames op nationaal niveau!

29-10-2017 Diepe Hel Holterberg
Als jouw thuisclub een wedstrijd organiseert kan je maar 1 ding doen: aan de start verschijnen. Op zondag 29 oktober was het zover. De Diepe Hel Holterbergloop in Holten. Bij de meisjes tot en met 9 jaar wist Naëll een mooie 2e plaats in te nemen en liep de hele wedstrijd door op deze positie. Met een tijd van 3:53 minuten op de 1km mocht ze het ere schavot op plaats 2 beklimmen.

4-11-2017 Lemelerbergloop
Al voor het 3e jaar vaste prik, en voor het 3e (en laatste ) jaar mogen starten bij de jongste lopers op de 1km. Rond het middag uur vertrok de meut na een startschot van Herman Weening en de bemoedingen de woorden van Gerrit Voortman. Voor het 3e jaar op rij wist Naëll de eerste plek te bemachtigen, en niet als minste om als eerste meisje tm 12 jaar binnen te lopen! Wat haar het goud in de categorie tm 12 jaar opleverde. Julynn zat vlak op haar hielen maar wist de laatste ronde bergop niet meer bij te blijven en eindigde als 4e net naast het podium.

11-11-2017 Brix CRM cross Rijssen
De start van het Bric CRM crosscircuit, beter bekend als Crosscircuit van het Oosten. De concurentie is moordend, de loopjes “lang” en de parcours zwaar. Na 6:16 wist Naëll als 2e meisje tm 9 jaar de finish na 1500m te bereiken, Julynn deed daar 7:30 minuten over en werd netjes 6e.

12-11-2017 Haarlerbergloop
Vlak bij huis vond op 12 november de Haarlerbergloop plaats, het werd een nipte fotofinish met de jongens uit dezelfde startgroep, maar Naëll wist met een top tijd van 3:13 op de 900m iedereen voor te blijven en mocht het goud mee terug nemen naar Lemelerveld.

18-11-2017 Zwarte Dennencross
De 2e wedstrijd op een rij van 5 in de vechtdal competitie. Ivm de competitie spelregels mochten de dames niet starten in de groep “tm 9 jaar” maar werd de 1800meter tm 12 jaar naar voren geschoven om deel te mogen nemen aan het klassement. Om half 2 was het zo ver. Zowel Julynn als Naëll wisten hiermee hun plaats in de competitie te verstevigen. Naëll werd 6e in een tijd van 7:31 op de 1800m en staat hiermee als 1e in de vechtdal competitie, na 2 wedstrijden staat zij 3 punten “los”. Julynn kwam als 12e meisje over de streep en met een tijd van 8:50 klom zij 2 plaatsen en staat nu 3e in het vechtdal klassement.

27-11-2017 Warande Hilvarenbeek
Zaterdagochtend 5:40 ging de wekker, tijd om te vertrekken naar Hilvarenbeek waar de internationale Warandeloop op het programma stond. Het parcours van het EK-2018 belopen, en de bochten, heuvels en blubberbakken door crossen om ervaring op te doen. In dit sterke genodigde deelnemersveld werd Julynn 13e van de 25 meisjes pupillen B In een tijd van 5:09 op de 1050m.
Naëll wist bij de meisjes Pupillen A 2e jaars geen aansluiting te vinden bij de sterke internationale kopgroep, maar al met al liep zij voorop in het peloton naar een stevige 10e plaats van de 40 dames. In een tijd van 4:47 op de 1350m liep zij een persoonlijk record van 16.93km/uur gemiddeld!

Foto's 9
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zusjes Huijsmans in de Media - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: