Mini’s Dalvo in actie in de Trefkoele+ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Mini’s Dalvo in actie in de Trefkoele+

DALFSEN – Afgelopen zaterdag was er weer een mini toernooi in de Trefkoele+.

De jongste volleybalsters/lers van Dalvo spelen in een najaars- en een voorjaarscompetitie op een 6-tal zaterdagmorgens hun wedstrijden. Minimaal 2 en soms 3 wedstrijden per ronde. Er komen dan 5 teams naar de sporthal dus is het gezellig druk met alle ouders en begeleiders erbij. Per competitie is er in ieder geval 1 thuisronde. De wedstrijden gaan om 2 sets op tijd zodat er hoge setstanden bereikt kunnen worden. N4 betekent niveau 4 en er is een indeling van de niveau 1 t/m 6. De indeling is op leeftijd waarbij het niveau steeds een stukje moeilijker wordt. Op niveau 1 wordt er veel gevangen en gegooid en niveau 6 lijkt al heel veel op volleybal.
Het team van Dalvo heeft in de eerste wedstrijd 1 set gewonnen en 1 set verloren. Waarbij de eerste set maar nipt werd verloren: 21-22. Bas Westenholte N4 4 trok net aan het langste eind, maar Dalvo was gewaarschuwd en met groot enthousiasme werd de tweede set ruimschoots gewonnen: 27-17. Twee punten erbij! De tweede wedstrijd moesten ze tegen Zwolle N4 2 en jammer genoeg werden beide sets door Zwolle gewonnen. Waarbij het in de laatste set tot op het eind erg spannend was: 24-25.
De 6 meisjes en 1 jongen zoeken nog een aantal medespelers die samen met hen willen gaan volleyballen. Donderdag van 18 tot 19 uur is er training. Ook de groep met de allerjongsten zoekt nog aanvulling. Zij trainen op de woensdag van 17 tot 18 uur. De kinderen zijn van harte welkom om een aantal keren vrijblijvend mee te komen trainen.

Artikel delen: