Winst voor Dalvo Dames 1! - Foto: Ingezonden foto

Winst voor Dalvo Dames 1!

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag (1 december j.l.) stond er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Om 18:00 werd gespeeld tegen dames 3 van Flash Nieuwleusen.

Een voorafgaand veel besproken wedstijd. Dit omdat de dames uit Dalfsen de competitie leidde en de dames uit Nieuwleusen op een goede 3e plek stonden.

Vanaf het begin was te merken dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. Veel publiek had hun plek op de tribune gevonden. Na de eerste serve ging de wedstrijd van start. De dames uit Nieuwleusen starten de wedstrijd sterk. Zij leidden deze set dan ook geleidelijk met 3 punten. Dit hielden zij vast tot dat Dalvo, na een mooie servesreeks, gelijk kwam met 18-18. Dalvo wist dit vast te houden. Het harde werk en enthousiasme van de Dalfsenaren werd beloont en zij wonnen deze set met een stand van 25-20.

Ook in de 2e set wisten de dames uit Dalfsen dit niveau vast te houden. Veel van wat goed zou moeten gaan, ging in deze tweede set goed. Dit uitte zich in een mooie eindstand van 25-17. Op naar de ‘beruchte’ 3e set.

Aan het begin van deze set leek alles goed te gaan. Dalvo wist een sterk blok neer te zetten, waarmee de dames veel punten scoorden. Met veel enthousiasme wisten de dames de punten te vieren. Zij stonden zelfs met 14-10 voor. Toch begon Dalvo met fouten maken. ‘Slordigheidsfoutjes’ noemen wij die. De Dames van Flash profiteerden hiervan en kwamen terug tot een stand van 21-21. De spanning liep hoog op en beide teams gingen 100% voor de winst. Het publiek van beide partijen leefde op en de ploegen van Dalfsen en Nieuwleusen maakten het goed spannend. Toch trok Nieuwleusen aan het langste eind en deze set liep uit in een winst voor Flash. De eindstand van de derde set was 25-27.

Na het verlies van de derde set startte Dalvo, iets wat slordig, de 4e set. Flash profiteert en pakt en voorsprong van 3 punten. Maar Dalfsen vecht door. Zij zijn vastberaden de 4 punten in eigen huis te houden. De dames van Dalvo leven weer op. Dit uit zich in een krachtige aanval en veel enthousiasme en positiviteit bij de speelsters onderling. Toch hielden de Nieuwleusenaren een voorsprong van 1 punt. Het einde van deze spannende set nadert. Beide ploegen gaan voor de winst. Dalvo haalt de slordige fouten uit haar spel en komt tot een voorsprong van 19-17. Toch bleven de dames uit Nieuwleusen strijden en gaven zich niet gewonnen. Zij pakten een voorsprong van 23-21. Dalvo wist hier een schepje boven op te doen en speelde de set uit met een stand van 28-26. Het feest in Dalfsen kon gevierd worden! Na het harde werk van beide teams bleef de winst in Dalfsen. Zij wonnen deze wedstrijd met 3-1 en blijven hiermee koploper in de eerste klasse.