Samenwerking Agnietencollege en MEC Muziekschool - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Samenwerking Agnietencollege en MEC Muziekschool

NIEUWLEUSEN – Vandaag is in Nieuwleusen een bord onthult dat de samenwerking laat zien tussen de MEC Muziekschool en het Agnieten college aan de zwaluwlaan in Nieuwleusen. Straks verhuizen beide naar de Spil, en heeft Nieuwleusen weer een echte muziekschool.

Samenwerking Agnietencollege en Mec Muziekschool

In het onderwijs is het belangrijk dat je samenwerkt. Dat je partners zoekt om elkaar te versterken. Binnen het Agnietencollege is een enthousiaste groep leerlingen elke week bezig met muziek maken in de schoolband. Regelmatig leveren zij een muzikale bijdrage aan de evenementen in en om de school.
Zo traden zij al op bij open dagen, de diploma uitreiking en de kerstvieringen.

 

Om de schoolband goed te begeleiden is de hulp ingeroepen van de MEC Muziekschool. Elke week komt een vakdocent van de muziekschool in de school om de leerlingen op een leuke en goede manier te begeleiden tijdens de repetities en ook voor te bereiden op de optredens. Door deze samenwerking kan de school de doorgaande leerlijn muziek, die al is ingezet op de basisschool, vormgeven binnen het vervolgonderwijs.

 

Daarnaast sluit een moderne school ook aan bij het buitenschoolse activiteitenaanbod. Het Agnietencollege werkt daarom ook na schooltijd mee aan het faciliteren van piano-, gitaar en andere muzieklessen. Uiteraard verzorgt de MEC Muziekschool deze muzieklessen. De lessen vinden zowel in de middag als in de avond plaats, zodat jong én oud, (in Nieuwleusen), kan profiteren van deze samenwerking. De Mec muziekschool zal ook de muziekessen gaan verzorgen binnen het nieuwe cultuurgebouw, “de Spil”.

 

Daarmee is er weer een muziekschool binnen Nieuwleusen, hoe leuk is dat?! De samenwerking is een kwaliteitskenmerk van de school, en daarom is er vanmiddag een bord aangebracht bij de hoofdingang. Iedereen mag het weten en iedereen mag het zien.
Met een “boks” door Tineke Meijerink (directeur Agnietencollege) en Hans van Dongen (directeur MEC Muziekschool) werd de goede samenwerking zichtbaar gemaakt en het bord onthult.
Meer weten? Zie de website : www.mecmuziek.nl

Artikel delen:
Foto 1