Zwolle – de Bevers

LEMELERVELD – Afgelopen week konden we helaas nog niet beschikken over Moniek en ook gedeeltelijk niet over Aniek. Dat betekende dat we de uitwedstrijd tegen Zwolle met 8 fitte speelsters moesten doen. Dus 1 wissel.

Zwolle heeft de laatste 2 wedstrijden dik gewonnen en heeft een grote sprong gemaakt op de ranglijst terwijl wij het momenteel best lastig hebben. Mede door de blessures is het moeilijk om lekker te trainen en vastigheden in te slijpen.

Zwolle is een jong team dat dit jaar met veel nieuwe speelsters speelt. Jonge en vooral lange speelsters die allemaal prima kunnen volleyballen. De strategie om ze onder druk te zetten met de serve werkte de 1e set eigenlijk prima. Ondanks een voorsprong boven de 20 wisten we onszelf niet te belonen en verloren we met 26-24.

In de 2e en 3e set konden we dit niveau niet meer evenaren. De dames uit Zwolle waren beter achter de servelijn, maakten minder fouten en wonnen deze sets terecht met 25-16 en 25-21.

De 4e set wisten we ons niveau weer redelijk op te krikken. Helaas werd het toch een kopie van de 1e set. Wel het eerste boven de 20 en ook een setpoint maar toch verloren met 26-24.

Een wedstrijd waarin het niveau van ons te wisselend was en waar we toch kans hadden om 2 sets te winnen. Dat geeft aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd tegen Tjoba.

Zaterdag 16-12 bent u om 19.00 van harte welkom in Lemelerveld om ons naar een overwinning te schreeuwen.

 

Artikel delen: