Vrijwilliger van de maand januari 2018

Vrijwilliger van de maand januari 2018

HOONHORST – Om de verschillende aspecten van het vrijwilligerswerk en het belang ervan te belichten, wordt door het Vrijwilligerspunt Dalfsen elke maand een vrijwilliger van de maand geselecteerd. Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is een onderdeel van SAAM Welzijn.

De vrijwilliger van de maand januari 2018 is mevrouw Mieke Melenhorst uit Hoonhorst.

Zij is genomineerd door Welzijn Ouderen Dalfsen (WOD).

Mieke doet voor WOD in Hoonhorst de volgende activiteiten:

  • de ouderenochtend – één keer per twee weken op de dinsdag – bij Kappers Hoonhorst; tijdens deze bijeenkomst kunnen ouderen uit Hoonhorst (maar ook uit de andere kernen van Dalfsen) gezellig met elkaar koffiedrinken, praten en spelletjes doen; Mieke is al 9 jaar betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten en tevens is zij op deze ochtend gastvrouw en helpt dan o.a. met het koffieschenken;
  • eten voor alleenstaanden en ouderen op elke tweede zondag van de maand (ook bij Café-Restaurant Zaal Kappers); Mieke organiseert deze activiteit en helpt tijdens het eten waar dat nodig/gewenst is.

Voor deze activiteiten is zij dus niet alleen de coördinator; op de bewuste dinsdagmorgens en zondagmiddagen helpt zij van harte mee om van elke bijeenkomst een feestje te maken voor de aanwezigen.

Voor De Potstal in Hoonhorst draait zij regelmatig kantinediensten op woensdag en zaterdag.

Tijdens al haar vrijwilligerswerkzaamheden is het motto van Mieke: “alle vragen worden beantwoord” en “als je zegt wat je wilt, zorg ik dat het er komt of gebeurt”.

Mieke is 9 jaar geleden met het vrijwilligerswerk in aanraking gekomen. Zij is toen – naar aanleiding van een gemeentelijk “project” – door Plaatselijk Belang Hoonhorst benaderd met de vraag of zij wilde helpen met (het opzetten van) activiteiten voor de oudere (vaak alleenstaande) mens.

Zij is toen in het vrijwilligerswerk gestapt, omdat zij van mening is dat er veel alleenstaanden zijn die aandacht nodig hebben. Zij houdt van de contacten met andere mensen en vindt de activiteiten die ze mag doen ontzettend leuk.

Volgens Mieke zal het fantastisch zijn als er meer mensen vrijwilligerswerk (op allerlei terreinen) gaan doen, maar je kunt niemand hiertoe verplichten!  Verder is niet elke persoon er geschikt voor. Men moet er dus volledig achter staan en het ook leuk vinden om te doen.

Zij wil – ongetwijfeld zullen die er wel zijn – geen anekdote vertellen. Wel noemt ze dat de ouderen het heerlijk vinden dat ze een morgen/middag uit zijn geweest. Een etentje, praatje of spelletje samen met anderen doet heel veel goed.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: