D’Ommerdieck wint, nu koploper

NIEUWLEUSEN – D’Ommerdieck wint met dubbele cijfers en is daardoor koploper. Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck ontving thuis HHV 4 uit Hollandscheveld. Er werd de returnwedstrijd gespeeld. De eerste wedstrijd had d’Ommerdieck nipt verloren, dus stond er een extra gemotiveerd team in het veld.

Vooral in de eerste helft liet d’Ommerdieck mooi en verzorgd korfbalspel zien. Zij zetten goede aanvallen op en ronden kansen af. Na 2 minuten stond er 2-0 op de klok door doelpunten van Gerja Eijkenaar Na 2-1wist d’Ommerdieck vlot te scoren tot 6-1. Daarna een tegendoelpunt van HHV 6-2.

Na 7-3 bleef d’Ommerdieck goed doorgaan en bracht de ruststand op 10-4.

Na rust wisselde Stefan van Veldhuizen voor Robert Batterink. HHV wist gelijk te scoren 10-5.

Robert Batterink schoot raak 11-6. Beide teams probeerden te scoren ,maar het lukte niet.

Miranda Huzen kwam in het veld voor Nienke Rijkeboer. Er werd om en om gescoord : na 12-6 , werd het 13-6 en na 13-7 was de eindstand 14-7.

Door deze overwinning staat d’Ommerdieck op de eerste plaats. Maar de Hoeve staat op de tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld. Doelpunten makers: Gerja Eijkenaar 3 x, Ester van Dijken 3x,  Jasper Batterink 3x, Martin Alteveer 2x ,Nienke Rijkeboer, Stefan van Veldhuizen, Robert Batterink.

Zaterdag 27 januari speelt d’Ommerdieck in sporthal de Schakel om 17.10 uur tegen Juventa 4 uit Hardenberg.