Geslaagde 1e uitvoering van toneelvereniging “De Kleine Kunst” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geslaagde 1e uitvoering van toneelvereniging “De Kleine Kunst”

DALFSEN – Het was afgelopen vrijdag een geslaagde avond in de volle zaal van de Overkant tijdens de eerste uitvoering van toneelvereniging “De Kleine Kunst”. Zij speelden toneelstuk “Tante Bella’s Beautysalon”. Een blijspel in drie bedrijven geschreven door auteur Henk Roede.

Het was een komisch toneelstuk wat heel goed op de planken werd gezet door alle spelers en nog een extra pluim voor de debutanten Ria Land en Berry Pannen.
Het toneelstuk gaat over de twee broers Albert en Berend Duursma, zij erven een Beautysalon van hun tante Bella. Ze gaan aan het klussen in de ouderwetse salon. Als het opgeknapt is willen ze de boel verkopen en er een leuke zakcent aan over houden. Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Want tot de verkoop zal de Beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te kampen hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn beide heren wel de enige erfgenamen?
Al met al problemen genoeg die meest absurde situaties veroorzaakten en het publiek kostelijk vermaakten en er werd dan ook smakelijk gelachen om de vele grappen en de hilarische situaties.
Tijdens deze avond werden ook twee leden in de bloemetjes gezet. Rita Ekkelenkamp omdat zij al 30 jaar speelt bij deze toneelvereniging en Belie Morrenhof omdat zij heeft aangegeven om na veertig jaar afscheid te nemen van het toneel. Zij heeft vele jaren op het podium gestaan en de laatste jaren de regie onder haar hoede genomen. Tijdens de speech werd bij vele momenten stilgestaan en herinneringen opgehaald.
Toneelvereniging “De Kleine Kunst” speelt nog twee avonden en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en wel op Vrijdag 2 februari en Zaterdag 3 februari. De aanvang is om 19.45 uur. Het stuk wordt gespeeld in gebouw “de Overkant”, Kerkplein 22 te Dalfsen. Kaarten kunnen gereserveerd worden via Belie Morrenhof 0529-431282 of via de site www.dekleinekunstdalfsen.nl

Foto's 3
Geslaagde 1e uitvoering van toneelvereniging “De Kleine Kunst” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Geslaagde 1e uitvoering van toneelvereniging “De Kleine Kunst” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: