Bomvolle zaal Historische Avond - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bomvolle zaal Historische Avond

DALFSEN – De jaarlijkse historische avond van de Historische Kring Dalfsen trok een bomvolle zaal in De Overkant. Ruim 200 liefhebbers van de historie van Dalfsen hadden ene gratis kaartje weten te bemachtigen. Na het openingswoord van de kersverse voorzitter Jan Sibelt vertoonde en presenteerde Henk van de Beeke filmpjes uit de 50’er en 60’er jaren over de open dag van de melkfabriek.

Ook over het bestraten van de Prinsenstraat en over een pleziertochtje op de Vecht. De laatste beide opgenomen door Cambier sr. Op de boot was zelfs nog de bekende Hellendoornse dichteres Johanna van Buren te zien. Bij personen op die foto’s uit die films konden de nog ontbrekende namen door de aanwezigen in de zaal gegeven worden.

 

Na de pauze was er een klankbeeld van de buiten- en binnenkant van kasteel Rechteren (gemaakt door graaf Christiaan van Rechteren en Hans de Weerd) te zien, foto’s uit het album van zuster Boekel vanuit de toren van de grote kerk genomen en van het opblazen van de watertoren. Tenslotte een klankbeeld van de in omvang en samenstelling bijzondere en enorme inhoud van museum Spijkerman aan de Hessenweg.

Een bijzonder geslaagde avond dankzij Henk van de Beeke cs. De waardering bleek ook uit de mooie opbrengst in de hoge hoeden na afloop.

Artikel delen:
Foto's 2
Bomvolle zaal Historische Avond - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto