Compostactie 2018 voor Woonzorgcentrum Rosengaerde en inloophuis Casa Ana. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Compostactie 2018 voor Woonzorgcentrum Rosengaerde en inloophuis Casa Ana.

DALFSEN – Ook dit jaar worden in het dorp Dalfsen huis aan huis compost, potgrond en (kippen)mestkorrels verkocht. De opbrengst wordt zoals gebruikelijk verdeeld onder twee doelen. Dit jaar zijn dit Woonzorgcentrum Rosengaerde en het inloophuis Casa Ana voor zigeunerkinderen in het Roemeense dorp Petelea.

Sinds oktober 2016 kunnen bewoners van Rosengaerde, buurtbewoners en toevallige passanten gebruik maken van de Beweeg&Beleeftuin, welke gesitueerd is aan de Pleijendal. Een wens voor deze tuin is een tweede voetfiets, waarop men zittend op een bank toch een aantal kilometers kan wegtrappen. En wat is nu gezelliger om dit met z’n tweeën te doen?
Buiten de Beweeg&Beleeftuin bieden ze hun cliënten ook graag de mogelijkheid om er op uit te gaan. Hiervoor hebben ze de beschikking over een rolstoelbus. Daarnaast zijn er sinds de zomer van 2013 twee duofietsen (waarbij men naast elkaar zit, en met trapondersteuning kan fietsen) die veelvuldig gebruikt worden. Eén van deze accu’s is nodig aan vervanging toe.
De andere helft is bestemd voor het inloophuis Casa Ana voor zigeunerkinderen in het Roemeense dorp Petelea, onder leiding van oud-dorpsgenoten Jorrit en Ellen Zelle-Steenbergen. Het is een plek waar kinderen die opgroeien te midden van armoede en verwaarlozing kunnen spelen en genieten. Casa Ana biedt wekelijks ontwikkelingsgerichte zorg aan ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar, in groepen met een vaste samenstelling. Het Casa Ana huis fungeert inmiddels 8 jaar en er is dringend groot onderhoud nodig, met name de binnenruimtes. Inloophuis Casa Ana is onderdeel van stichting Phoneo. Zie ook: https://www.phoneo.org/casa-ana.
Deze week worden huis aan huis de bestellingen opgenomen. De compost is verpakt in zakken van ongeveer 40 liter en kost €4,50. Voor een zak potgrond van 40 liter betaalt de afnemer €4,00 en de (kippen)mestkorrels zijn verpakt in zakken van 7,5 kg. en kosten €7,50 per zak.
Er kan ook telefonisch (0529-432752) of per e-mail info@compostactie.nl besteld worden.
Op zaterdag 10 maart worden de bestellingen thuis afgeleverd.
De actie wordt georganiseerd door leden van de GKv en de NGK.

Artikel delen:
Foto 1