Bericht van Rianne Cuppen

DALFSEN – BOSNIE – Beste, Lieve, Geachte kijker van Dafsennet. Dit is een goed bericht aan alle zeemeerminnen en -mannen, avonturiers, waterliefhebbers, land- én zeerotten in mijn netwerk! Terwijl ik dit schrijf, zit ik in een houten huisje bijna bovenop de Zon-piramide in Visoko, Bosnië. Daar vonden een groep archeologen onder leiding van Semir Osmanagić in 2005 uit dat een aantal bergen hele oude piramides zijn (15.000 jaar).

Er zijn in de vijf piramides tunnels gevonden en bijzondere stenen, die allemaal bij elkaar een helende werking hebben op de mens. Een heerlijke plek om te zijn, na een bewogen periode. Mocht nog niet gezien hebben hoe het mij de voorgaande maanden is gegaan, dan kun je dat hier terugkijken.

Op de vorige e-mail die ik stuurde, mocht ik al veel fijne, mooie én leerzame reacties ontvangen. Heb je ‘m gemist? Laat het mij weten, dan stuur ik ‘m opnieuw. Nu mijn tweede email over de varende Bed & Breakfast MY Lolita Troets. Want het belooft na de eerste tips en adviezen nóg leuker te worden; jij kunt meedoen aan dit unieke, voortvarende project van ondergetekende op allerlei verschillende manieren*.

Over drie weken gaat de crowdfundcampagne online die ervoor zorgt dat het schip in juli 2018 er weer blinkend en blakend bij ligt en vaart. MY Lolita Troets wordt een varende Bed & Breakfast voor maximaal zes gasten, en is ook geschikt als bijvoorbeeld oefenruimte voor muziekmakers en brainstormboot voor kleine gezelschappen.

Over MY Lolita Troets
MY Lolita Troets (1920) is een varende Bed & Breakfast die van haven naar haven trekt vanaf juli 2018. Het schip werd in het verleden gebruikt als vrachtschip en vervoerde vermoedelijk kolen en steen. De roef biedt straks plaats aan twee gasten in een magisch gastenverblijf. In de voorzijde is een tweede verblijf, waar ook twee gasten kunnen verblijven -beschikbaar als de eigenaar weg is. De huiskamer van het schip geeft plek voor kleine borrels, oefenruimte voor muzikanten (er komt een piano!) of brainstormplek voor makers en creatievelingen. Ook daar ruimte voor twee slapers dankzij een slaapbank.

De stuurhut leent zich uitstekend voor brainstorm-bijeenkomsten van kleinere groepen; met de vergezichten die alle ramen rondom bieden. MY Lolita Troets is ook geschikt voor locatietheater; geen voorstellingen maar vaarstellingen!

Halverwege april slepen we Lolita Troets naar de werf alwaar het vaarklaar én CvO-gekeurd wordt. In anderhalve maand wordt het schip door ambachtsmannen vaarklaar gemaakt, zodat vanaf juli 2018 koers gezet wordt naar de reis van Lolita Troets; talloze vergezichten, gezellige havens en het water.

Jij kunt meedoen. Door mee te denken, mee in te richten, mee te bouwen en schilderen, door een donatie te doen, je netwerk te informeren over dit avontuur, door de crowdfundcampagne die halverwege maart online komt. Houd je je mail in de gaten?

Dank je wel alvast voor je steun en bijdrage.
Lieve groeten,

Rianne Cuppen

* Meedoen op allerlei verschillende manieren?
Ja, jij kunt bijdragen aan het in de vaart krijgen van deze schoonheid. Door bijvoorbeeld deze mail door te sturen aan je vrienden, kennis en familie.
De crowdfundcampagne is o.a. interessant voor waterliefhebbers, vakantiegangers, muziekmakers, renteniers, organisatoren en investeerders. Vanaf half maart online.

Visoko, Bosnië
Wil je meer weten over de plek waar ik tot en met aanstaande vrijdag mag verblijven, bekijk dan bijvoorbeeld deze website eens.

Meer over de piramides in Bosnië

Sounds of Change
Sinds december 2017 mag ik mezelf Eerste Viool noemen bij Sounds of Change en zodoende bijdragen aan het brengen van muziek naar mensen in nood. Bekijk hier wat we allemaal doen.

Lees verder…

Het Levende Dorp
Ook mag ik sinds vorig jaar bijdragen aan de realisatie van het Eerste Levende Dorp ter wereld als creatief producent van The Living Village Festival 2018; Gathering of the Tribes.

Kaarten voor het festival

Artikel delen: