Amnesty Dalfsen opent collecte-campagne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Amnesty Dalfsen opent collecte-campagne

DALFSEN – Bij de start van de landelijke collecte-week organiseert de werkgroep Dalfsen van Amnesty International een informatie-avond over Turkije. Deze avond wordt gehouden in de Panormazaal van Trefkoele+ en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur kunt u binnenlopen. De entree is gratis.

Engin Evren
Voor deze avond heeft de werkgroep Engin Evren uitgenodigd. Hij is als vrijwilliger op het landelijk bureau van Amnesty International in Amsterdam in het bijzonder actief betrokken bij de situatie in Turkije. Als gevolg van de coup-poging in 2016 zijn vele duizenden ambtenaren, leraren, rechters en journalisten gearresteerd of ontslagen. De mensenrechtensituatie in het land boezemt grote zorgen in.

Mensenrechtensituatie in Turkije
Engin Evren zal vertellen over de ontwikkelingen sinds de staatsgreep en over hoe de algemene mensenrechtensituatie nu is. Verder zal hij ook vertellen hoe Amnesty aan z’n informatie uit Turkije komt en hoe ze hun strategie bepalen en hun acties opzetten. Wellicht heeft Engin Evren ook nog informatie over Taner Kilic, de voorzitter van Amnesty in Turkije, die op 9 juni 2017 is opgepakt en sindsdien gevangen zit.

Start collecte-week 11-17 maart 2018
Met deze Turkije-avond neemt de werkgroep Dalfsen van Amnesty International de aftrap voor de collecte-week van 11 – 17 maart, wanneer ook in Dalfsen en omgeving weer tientallen collectanten langs de deuren gaan. Deze collecte-opbrengst is heel belangrijk voor Amnesty, om op te kunnen blijven komen tegen schendingen van fundamentele mensenrechten. Amnesty neemt namelijk geen subsidies aan, omdat zij onafhankelijk van overheden wil kunnen opereren.

Wat: Turkije-avond
Wanneer: donderdag 8 maart 20.00 uur (19.45 inloop)
Waar: Trefkoele+ (Panoramazaal)
Wie: Engin Evren (Turkije-deskundige landelijk bureau Amnesty International)
Waarom: start collecte-campagne
Entree : gratis

Artikel delen:
Foto's 2
Amnesty Dalfsen opent collecte-campagne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto